Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Афіша

30 березня, 10:34
ФОТО НАДАНО КОМПАНІЄЮ «АРТХАУС ТРАФІК»

ФІЛЬМ ТИЖНЯ

«Вічність» — на екранах українських кінотеатрів

Мелодрама Чан Анг Хунга (французький режисер в’єтнамського походження, володар «Золотої камери» Каннського кінофестивалю і «Золотого лева» венеційської Мостри) охоплює життя трьох поколінь жінок упродовж ХХ ст. В основу стрічки взято роман «Елегантність вдів» Аліси Ферней. Головні ролі в картині зіграли: Одрі Тоту («Амелі»), Мелані Лоран («Безславні виродки») та Береніс Бежо («Артист»). Найбільш амбітна мета стояла перед Одрі Тоту: сюжет фільму простежує життя її героїні від підліткового віку — до 85 років! Візуальне рішення фільму здійснив тайванський кінооператор Лі Пінбінь, який нині входить до десятки найкращих операторів сучасності. «Вічність» демонструють за програмою фестивалю «Вечори французького кіно». 30 березня стрічка виходить у прокат. Картину побачать глядачі в Києві, Львові, Одесі, Сумах та Харкові. Фільм звучатиме українською мовою, а також мовою оригіналу з субтитрами.


КОНЦЕРТ ТИЖНЯ

«Класика для всіх. Бах і Моцарт» — 7 і 8 квітня, Будинок кіно


ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Це буде романтичний вечір, коли на сцені горітимуть свічки... Нова програма популярної серії концертів присвячена творчості двох знакових класиків: Йоганна Себастьяна Баха (1685—1750 рр.) та Вольфганга Амадея Моцарта (1756—1791 рр.). Нагадаємо, Бах — німецький композитор, органіст і скрипаль, представник стилю бароко, один із творців світової музичної класики, вважається одним із найвидатніших композиторів світу. Моцарт — австрійський композитор і музикант-віртуоз. Один із найпопулярніших класичних композиторів, Моцарт дуже вплинув на світову музичну культуру. Як розповідали сучасники, Моцарт вирізнявся феноменальним музичним слухом, пам’яттю і здатністю до імпровізації. На відміну від багатьох композиторів XVIII ст., Моцарт не просто працював у всіх музичних формах свого часу, а й досягнув у них великого успіху. Багато з його творів визнані шедеврами симфонічної, концертної, камерної, оперної та хорової музики. Поряд з Гайдном і Бетховеном належить до найвидатніших представників Віденської класичної школи. Твори легендарних композиторів лунатимуть у виконанні камерного оркестру «Віртуози Києва» (на фото). Перед початком кожної композиції слухачі почують цікаві факти про те, як маестро створювали свої музичні шедеври. До речі, «Віртуози Києва» — креативний творчий колектив, який знаходить цікаві твори і майстерно їх виконує, а тому кожен концерт — подія, яка запам’ятовується меломанам.


ВИСТАВКА ТИЖНЯ

«Глина Адам» — галерея сучасного мистецтва «Триптих АРТ»


ІЛЮСТРАЦІЮ НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ ВЕРНІСАЖУ

 

Знаний київський митець Дмитро Грек (Снігір) представляє персональну виставку скульптури. Цього разу він звертається до прадавньої філософської теми — до того, як Творець сотворив Адама з глини, вона існувала сама по собі. Але після створення Адама глина стала першотворчим матеріалом і набула сакрального значення для людини. Тому вона не просто матеріал, вона є чимось більшим... Як відзначає художник, «у глині ми спостерігаємо відображення нашого буття. Ось вона лежить аморфною, а ось гончар робить чашку чи глечик, і ми споглядаємо їх народження. Так і життя Адама виникло не випадково, і ми — нащадки цього творіння. «Глина Адам» — це початок моменту творіння, коли Адам — уже не просто глина...» Виставка триватиме до 11 квітня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати