Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

АРТ-МОЗАЇКА

30 червня, 00:00

«ВЕЖА СВОБОДИ»

Новий, переглянутий проект «Вежі Свободи», що буде зведена на місці зруйнованих 11 вересня 2001 року хмарочосів-близнюків Всесвітнього торгового центру, представлений на Манхеттені архітектором Девідом Чайлдсом. Ця будівля після завершення будівництва до 2012 року стане найвищою в США та символізуватиме відродження Нью- Йорка після найкривавішого терористичного акту в історії країни, який забрав життя понад 2,7 тисячі чоловік, повідомляє ІТАР- ТАРС. Висота «Вежі Свободи» разом із антеною становитиме символічні 1776 футів /541 метр/: у 1776 році була прийнята Декларація незалежності США. Початковий проект передбачав будівлю такої ж висоти. Однак його переглянули з урахуванням думок експертів із боротьби з тероризмом і керівництва поліцейського департаменту Нью-Йорка, які зажадали передбачити особливі конструктивні особливості на випадок терактів. Це буде хмарочос із суцільного особливо міцного скла, тобто без зовнішніх бетонних або металевих швів. У разі терористичного акту із застосуванням вибухівки скло розсиплеться на крихти.

АРТЕКIВСЬКИЙ КIНОФОРУМ

На ХIV Міжнародному дитячому кінофестивалі «Артек», який пройде з 4 по 10 липня в Криму, буде представлена програма, присвячена 100-річчю видатного радянського режисера Сергія Герасимова, повідомили РІА «Новости». У спеціальній програмі будуть демонструватися найвідоміші герасимовські фільми, серед яких «Біля озера», «Юність Петра», «На початку славних справ» та інші. Президент кінофестивалю «Артек» популярний актор Василь Лановой наголосив, що ніде у світі немає кінофоруму, в якому в роботі журі, нарівні з дорослими, беруть участь діти. Кожна дитина зможе назвати кращі фільми, зняті на студіях країн СНД і зарубіжжя. На суд великого журі будуть представлені вісім фільмів, серед яких — «Костяника. Час літа» (Росія), «Бібі — маленька чарівниця і таємниця нічних птахів» (Німеччина), «Давай утечемо» (Франція — Куба), «Азіріс Нуна» (Росія). За традицією на фестивалі працюватиме і мале дитяче журі, що складається з 25 осіб. Вони вручать власні призи.

ЛИСТИ ВАН ГОГА

Амстердамський музей Ван Гога купив 55 листів, написаних художником у 80-ті роки XIX століття. Листи свідчать про творчу еволюцію майстра, передало радіо «Свобода». Вони адресовані художнику Антону Ван Раппарду. Музей не назвав вартості покупки, однак експерти оцінюють листи Ван Гога в кілька мільйонів доларів. Колишній власник листів — американський колекціонер, який зберігав їх у герметичному мікрохвильовому контейнері, повідомляє gazeta.ru. Змісту листів колекціонер не знав, оскільки не читає голландською, однак автор листів був йому відомий. Колекція буде виставлена у 2008 або 2009 році.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати