Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Без віз і без кордонів

5 вересня театр «Золоті ворота» відкриває свій 38-й сезон від заснування, 4-й у складі нової команди
05 вересня, 09:55
ФОТО НАДАНО ПРЕС-СЛУЖБОЮ «ЗОЛОТИХ ВОРІТ»

Три роки тому зі столичним театром «Золоті ворота» був проведений експеримент із переливання «молодої крові». Нова команда на чолі з режисером Стасом Жирковим поновила репертуар і вивела театр із фінансового колапсу.

Найближча прем’єра «Сьогодні вечері не буде» (на фото) запланована на 5 і 6 вересня — режисер Жуль Одрі із Франції поставив п’єсу сучасного іспанського драматурга Антоніо Аламо про останню ніч одіозного тирана Йосипа Сталіна. Одрі зацікавила тема перетворення влади на насилля та ті паралелі із сучасними політичними ситуаціями у деяких країнах, які мимоволі виникають.

У листопаді театр запросить на виставу білоруського режисера Юрія Диваковського — словенська класика «Випадок у місті Гога» поєднає драматичний театр і театр анімації.

— Ми довго готувалися до складної для нашої команди дистанції, адже узгодити графіки із режисерами, які багато працюють у своїх країнах, вже непросто, не кажучи вже про випуск вистав. Але нам багато вдалося. Окрім Жуля Одрі та Юрія Диваковскього, до нас приїде грузинський режисер Іраклій Гогія — це керівник Тбіліського державного театру імені Сандро Ахметеллі. На фінальній стадії перемовин із німецьким та польським режисерами, — розказав С. Жирков. — Хочеться зробити не просто ефектний сезон. Міжнародні копродукції — один із способів розповісти про нас, про Україну. На середину жовтня запланована моя прем’єра «Тату, ти мене любив?» за п’єсою Дмитра Богославського...

Чекаємо на глядачів у нашому театрі у новому сезоні без віз.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати