Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Бронза» у Данила Саєнка

В Італії відбувся Міжнародний конкурс піаністів
16 серпня, 10:02
ФОТО З САЙТА PHILHARMONIA.LVIV.UA

Львівський піаніст, який нині живе у Гамбурзі, Данило Саєнко виборов третє місце на конкурсі BRESCIA CLASSICA INTERNATIONAL PIANO COMPETITION, який проходив в італійському місті Брешія. Перше місце здобув південнокорейський музикант Хоєл Лі, друге — бельгійський піаніст Янік ван де Вельде, повідомляє i-pro.kiev.ua.

На своїй сторінці у Facebook Данило Саєнко, студент Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка у класі професора Йожефа Ерміня, записав відео про подію, коли вже їхав в аеропорт. Він розповів, як проходили змагання: «У конкурсі брали участь 73 піаністи із 23 країн, зокрема, четверо було з України, — повідомив Данило САЄНКО. — Прямої трансляції в інтернеті не було... Конкурс проходив у два тури, і мені вдалося зайняти третє місце, обійшовши багатьох музикантів, і я цим пишаюся...»

Молодий талановитий піаніст народився 1991 р. у Львові. Навчався у Львівській середній спеціальній музичній школі імені С. Крушельницької у класі фортепіано Юрія Мойсяка. За час навчання у школі неодноразово виступав із симфонічним оркестром і брав участь у таких конкурсах та фестивалях, як «Нові імена» (Київ, 2000), Міжнародний конкурс молодих виконавців (Ворзель, 2003), конкурс молодих композиторів «Золота троянда» (Львів, 2004), «Акорди Хортиці» (Запоріжжя, 2005), «Жива Музика» (Київ, 2006), Всеукраїнський конкурс ім. Г. Нейгауза (Кіровоград, 2008). 2010 р. став лауреатом Другої премії у старшій віковій категорії Першого Всеукраїнського конкурсу піаністів імені Ф. Шопена, Лауреат почесної ІV премії Міжнародного конкурсу піаністів ім. М. Лисенка (Київ, 2012). 2015 р. став переможцем міжнародного конкурсу піаністів у Барселоні, а тепер — нова перемога в Італії. Яскравий представник української фортепіанної школи ще раз довів, що наша країна має потужний творчий потенціал, традиції продовжує талановита молодь і музиканти, імена яких скоро прославлять нашу державу у світі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати