Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Духовна досконалість та унікальний колорит»

Роботи Ярини ЮРИК репрезентуватимуть Україну в Гран-Пале в Парижі
15 грудня, 10:30

Роботи відомого живописця, заслуженого художника України, дизайнера, кандидата архітектури Ярини Юрик журі «Салону дизайну та акварелі» відібрано для експозиції в Гран-Пале в Парижі. З часу заснування (1954 р.) цього найпрестижнішого салону акварелі у світі вперше представлено Україну.

Це не перший досвід Ярини Юрик у сфері культурної дипломатії та репрезентації України у світі. В її професійному активі перемоги в багатьох міжнародних конкурсах та експонування робіт у країнах Європи та Азії, Латинської Америки та США. Пані Ярину було визначено серед 117 художників із 14 країн світу журі ІV Салону Латинської Америки, яких обрано з робіт 2400 художників із 30 країн.

Цьогоріч її роботи експонувалися на двох найпрестижніших виставках світу Spectrum на Тижні мистецтва в Маямі та ArtЕxpoNewYork-2017. Знаменитий нью-йоркський художник Джорж Рівас, побачивши її роботи написав: «акварелі видатної української художниці Ярини Юрик, які показують нам творіння поєднані з духовною досконалістю, унікального колориту, її власного мистецького винаходу».

Вона є засновником сучасного науково обґрунтованого кордоцентричного світоглядного напряму акварельного малярства в Україні. Унікальний мистецький стиль творів Ярини Юрик характеризується подвійним кодуванням — впливом на глядачів і професіоналів — художників та мистецтвознавців. Це мистецтво, створене на енергетичному рівні.

Як зазначають мистецтвознавці, вона проникає у сакрально-семантичні сфери ідентичності, долаючи просторово-часові межі, вводить архетипи української ідентичності, де образ наділений пам’яттю, в контексті світового мистецького процесу, що також є відображенням її естетично-філософських інтелектуальних пошуків у науці. Мистецтвознавець і художник Мадан Чітракан зауважує, що саме акварель дала їй можливість створювати значущі форми її візуальної мови.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати