Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Два концерти від Вікторії Лук’янець

У Києві знаменита співачка представить свій благодійний проект «Голос, який завжди з тобою»
17 травня, 19:42
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

18 та 19 травня до Міжнародного дня музеїв відбудуться концерти однієї з найтитулованіших українських співачок, володарки неповторного бельканто, якій аплодує публіка найславетніших оперних сцен світу, яка виступить у Музеї книги і друкарства України. В  програмі лунатимуть твори: Й. Баха, В. Моцарта, Ф. Ліста, Г. Доніцетті, Е. Гріга і Ф. Дубинського, які Вікторія Лук’янець виконає під акомпанемент роялю. Треба зазначити, що попри те, що впродовж багатьох років Вікторія Іванівна живе за кордоном, поєднуючи активну гастрольну діяльність по країнам Європи з викладанням вокалу у Віденській консерваторії, але вона не забуває і про своїх прихильників на Батьківщині. Нагадаємо, у січні Лук’янець із великим успіхом дала два  a cappella  концерти у Національному заповіднику «Софія Київська» (див. «День», №7 «Тільки голос і світові шедеври»), а також прийняла участь у святковій програмі з нагоди 150-річчя від дня заснування Київського музичного училища ім. Р. Глієра, який називає «Моя alma mater! В Училищі імені Р. Глієра я професійно вчилася вокалу у чудового педагога Івана Паливоди, а зараз вчу молоду зміну і вже маю 15 випускників і 25 учнів у своєму класі» (з 2010 р. В. І. Лук’янець є доктором, професором Віденської консерваторії. — Т. П.).

Нині, крім вечорів у Музеї книги і друкарства, для студентів-вокалістів, які навчаються в Університеті ім. Б. Гринченка, Вікторія Іванівна 21 травня дасть майстер-клас.

До речі, в Київ В. Лук’янець прилетіла з Лівану де брала участь у заходах, які організовувало Посольство України в Ліванській Республіці, присвячені пам’яті буковинської примадонни Лідії Липковської (1884—1955 рр.), яка після жовтневого перевороту виїхала за кордон, виступала у різних країнах, а останні роки життя викладала вокал у Бейруті. Це була  одна з найвидатніших камерних співачок ХХ ст. За  підтримки громади українців Лівану було впорядковано на цвинтарі церкви Успіння Божої Матері у Бейруті могилу Лідії Яківни, поклали квіти, а потім Вікторія Іванівна виступила з концертом для дипломатів і представників  Клубу випускників українських закладів вищої освіти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати