Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Франківці відкривають 101-й сезон

1 жовтня глядачів запрошують на виставу-притчу «Украдене щастя»
25 вересня, 10:17

Нагадаємо, «День» повідомляв про масштабне святкування ювілею Першої драматичної сцени нашої країни (див. «Сто років         — це багато, чи мало?» https://day.kyiv.ua/uk/photo/sto-rokiv-ce-bagato-chy-malo), планувалося, що свою завісу  і новий відлік історії розпочнеться 15 вересня. Але...  через те, що Київ увійшов до «помаранчевої зони», кілька провідних акторів Національного театру ім. І. Франка захворіли на COVID-19,  то довелося митцям зробити паузу, колективу піти на карантин,  і перенести  відкриття сезону на 1 жовтня.

За традицією, франківці  відкривають завісу українською класикою, — нині це буде одна з останніх прем’єр — «Украдене щастя» (на фото).  Постановку за однойменною п’єсою Івана Франка  здійснив Дмитро Богомазов, головний режисер  театру.  Це психологічна притча  про кохання і зраду, пристрасть і честь, совість і прощення.  Головні ролі виконають: Олександр Ярема (Микола Задорожний), Тетяна Міхіна (Анна) і Дмитро Рибалевський (Михайло Гурман)...

Скоро глядачів чекають ще кілька цікавих новинок. Нині йдуть репетиції двох постановок. «Трамвай бажання» — одну з найвідоміших п’єс Теннессі Вільямса ставить молодий режисер Іван Уривський. А його  досвідчений колега Юрій Одинокий звернувся до героїчної комедії Ростана «Сірано де Бержерака». У планах франківців  також є  романтична поема «Пер Гюнт» Г. Ібсена, про яку мріяли майстри — Сергій Володимирович  Данченко і Богдан Сильвестрович Ступка (світла їм пам’ять), і от цей амбітний проєкт все ж з’явився в афіші.  Своє сценічне прочитання класики запропонує І. Уривський.

За словами керівництва театру,  на Великій і Камерні сценах демонструються вистави на різні глядацькі смаки, і за рекомендаціями МОЗ,  з дотриманням всіх санітарних норм. Актори з нетерпіння чекають на зустріч зі своїми шанувальниками.

Для тих, хто не потрапить  на прем’єру, нагадуємо, що наступний показ вистави «Украдене щастя» відбудеться 27 жовтня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати