Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Маг фортепіано

13 червня у Національній філармонії України виступить легендарний український піаніст Олексій Гринюк
12 червня, 19:02
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Нині цей музикант-віртуоз живе у Великій Британії, а гастролює різними країнами світу. Талант Гринюка був оцінений на багатьох міжнародних конкурсах, де він завойовував перші місця, в їхньому числі — ім. С. Дягілєва в Москві, ім. В.Горовиця в Києві, і конкурс піаністів у Шанхаї... Кілька років тому Олексій дістав травму спини. Але бажання виступати було настільки сильним, що він все-таки піднімався на сцену — хоча ледве міг ходити...

Кожен виступ Гринюка нікого в залі не залишає байдужим! Музикознавці називають Олексія «магом фортепіано». Так, друкований в Амстердамі журнал Pianowereld Magazine зазначав: «...Здавалося, що ожив сам молодий В.Горовиць», а токійський Chopin Magazine повідомив: «...Приголомшлива, дивно чиста... велична гра... вона полонила публіку своєю глибокою музикальністю... кришталевою чистотою і красивим тоном звучання». Паризька Le Figaro написала: «Його дотик до клавіатури майстерне, прозоре і своєрідне... Дивовижна особистість і абсолютна, трансцендентна віртуозність...»

— Для мене головне — можливість реалізувати себе як музиканта, можливість грати новий репертуар, шукати і знаходити, — зізнався піаніст в одному з інтерв’ю. Я не відчуваю різниці — виступати перед багатотисячною аудиторією або перед кількома слухачами. В обох випадках я прагну до досягнення максимального результату..

Київські меломани почують програму, яка складається з творів польського класика ХІХ століття Фрідеріка Шопена. Зокрема, Перший та Другий концерти для фортепіано з оркестром будуть представлені у версії для фортепіано та струнних. До речі, кілька років тому ці перекладення здійснив сучасний польський піаніст Бартоломео Комінек. Їх виконає Київський камерний оркестр під орудою диригента Наталії Пономарчук.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати