Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«#МIФ»

День народження Василя Сліпака у Києві відзначать гранд-концертом
12 грудня, 16:43

20 грудня у Великій залі імені Героя України Василя Сліпака  Національної музичної академії України  зірки французької, польської та української опери, лауреати Всеукраїнського конкурсу молодих вокалістів ім. В. Сліпака в супроводі Президентського оркестру (диригент Василь Василенко), хору Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва, камерного дівочого хору КССМШ ім. М. Лисенка — вшанують видатного співка і патріота, який загинув на сході захищаючи рідну землю від сепаратистів і російської навали.

Ідея проведення вечора «#МІФ» належить волонтерам ГС Музичний батальйон та БФ The Wassyl Slipak Foundation, яку підтримали Міністерство оборони України, Міністерство культури України,Національний Президентський оркестр, а також НМАУ, де  третій рік поспіль проводить Вечори пам’яті Василя Сліпака.

У концерті візьмуть участь: Марія Березовська, Юрій Шевчук, Олександр Дяченко, Руслана Лоцман, Василь Нечепа, Микола Сікора, Руслана Якобінчук, Андрій Романенко, а також переможці Всеукраїнського конкурсу молодих вокалістів ім. Василя Сліпака — Анна Твердова та Віктор Янковський,  тріо юних талантів із Славутича — Давид Баратов, Михайло Гонтар і Ростислав Максименко.

Із Франції на концерт прилетить Гійом Дюссо, а з Польщі — Гоша Ковалінська,  які товаришували з Василем Сліпаком і одразу погодилися взяти участь у концерті.

Вечір проведе Євген Романенко, лідер гурту TaRuta та автор Петиції зі створення на Андріївському узвозі Арт-скверу ім. В. Сліпака.Усі учасники програми беруть участь у концерті на волонтерських засадах.

За програмою вечора «#МІФ»  будуть представлені проекти майбутнього Арт-Скверу ім. В. Сліпака та ескізів пам’ятника співаку. До речі, скульпторів і архітекторів  запрошують долучитися до конкурсу на кращий громадський проект скверу та пам’ятника.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати