Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Моторний дідусь» і висока мода в Iнтернеті

У прокат вийшла голлівудська комедія «Стажер»
29 вересня, 17:24
ПЕРША НЕПРИЯЗНЬ САМОВПЕВНЕНОГО КЕРІВНИКА ДО СВОГО НОВОГО ПІДЛЕГЛОГО, ЯКИЙ ЇЙ У ДІДУСІ ГОДИТЬСЯ, ЗГОДОМ ПЕРЕРОСТАЄ НЕ ПРОСТО У ТІСНУ СПІВПРАЦЮ, А Й У ВЕЛИКУ ДРУЖБУ / ФОТО З САЙТА AFISHA. UA

Головною приманкою нового фільму режисера Ненсі Майєрс, яка п’ятнадцять років тому прославилася завдяки стрічці «Чого хочуть жінки» з Мелом Гібсоном у головній ролі, стала інша зірка Голлівуда — Роберт де Ніро, ім’я якого тісно пов’язане з комерційно успішним кінематографом. Відомий виконавець ролей гангстерів італійського походження, на цей раз зіграв респектабельного нью-йоркського пенсіонера Бена Вітакера, який у свої сімдесят відважується стати... стажером в одній успішній інтернет-компанії. У ролі її керівника Джулс Остін знялася актриса Енн Хетевей. 

Перша неприязнь самовпевненого керівника до свого нового підлеглого, який їй у дідусі годиться, згодом переростає не просто у тісну співпрацю, а й у велику дружбу. В авторів картини не вистачило творчої мужності та наснаги на те, щоби перевести стосунки молодої бізнес-леді з немолодим чоловіком, на якого і досі западають жінки, на більш глибокий рівень. Хоча саме на це і очікуєш, спостерігаючи за тим, як герой Роберта де Ніро розтоплює лід суто ділового підходу начальниці до своїх колег. Однак любовні стосунки вдівця Бені Вітакера зав’язуються тут із масажисткою із фірми (Рене Руссо), яка молодша за «моторного дідуся» лише на десять років. До неї Бена  ревнує ровесниця героя, а Джулс Остін, яка мало не залишилась самотньою через зраду чоловіка, обмежується великою симпатією до Вітакера.

Для фільму про любов  жінки до чоловіка, старшого від неї на сорок років, потрібен інший жанр та інші підходи до життя, тоді як «Стажер» призначений для відпочинку глядача від важких роздумів про життя. І насамперед від роздумів про неминучу старість і... смерть.

Автори  картини переконують нас у тому, що принаймні в їхній країні не варто боятися не лише старості, а й навіть і смерті. Герой Роберта де Ніро, наприклад, приводить свою нову пасію на похорон, з якго вони повертаються у прекрасному настрої. Та й і Джулс у фіналі картини викликає сміх, згадуючи про кладовище, де їй у разі розлучення з невірним чоловіком, доведеться лежати у секторі самотніх — це найбільше, що її, як можна зрозуміти, хвилює в усій історії  подружньої зради.

Між тим, за законами розважального жанру, у такої прекрасної та ще й суперділової  жінки не може бути настільки поганого чоловіка, щоби він залишив її назавжди. Отже, каючись у власній слабкості, «блудливий пес» повертається до дружини, шоби надати їй натхнення для здійснення нових подвигів у завоюванні американського ринку...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати