Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Натхнення — зі звичайних життєвих ситуацій

У Києві представили ілюстрації Анни Сарвіри
27 липня, 14:20

Під звуки літнього дощу відвідувачі креативного простору Orthodox. Books/Coffee/Illustration змогли побачити персональні проекти та роботи Анни Сарвіри, зроблені для Pictoric за останні кілька років. Нагадаємо, клуб Pictoric — це спільнота ілюстраторів, дизайнерів-графіків та художників. Вони створюють спільні проекти та залучають до них художників з різних країн, щоб популяризувати сучасну ілюстрацію в Україні та за кордоном на міжнародних фестивалях та книжкових ярмарках.

Анна Сарвіра розповідає про історію клубу ілюстрації: «Ми почали з 2014 року з організації виставок, на яких намагаємося показувати українських художників за кордоном, а іноземних в Україні. Ось так і продовжуємо. Привозимо іноземних художників з воркшопами, щоб розширити тему ілюстрації в Україні, показати різні стилі і напряки. Ми хотіли розширити розуміння ілюстрації, адже нам здавалося, що в Україні представлені лише кілька стилів».

Клуб існує вже чотири роки, за цей час в Україні було організовано чимало виставок. Так, нещодавно Pictoric організовував виставку Тібора Карпаті, який почав розвивати піксельну тему (нагадаємо, «День» писав про неї у матеріалі «Перекомпільована версія... вишивки хрестиком»). Такий напрям не поширений у нашій країні, тому його приїзд був дуже важливим.

Однак не все так просто в житті клубу. «За 4 роки ми стикалися з труднощами. Деякі ілюстрації, які ми відбирали, не подобалися відвідувачам. Люди просто приходили і казали: «Що за нісенітниця тут намальована?». Це був цікавий і, головне, корисний досвід. З’явилося розуміння, що необов’язково повинен бути завжди реалізм в ілюстрації», — ділиться пані Анна.

Варто зазначити, що для Pictoric майже немає обмежень в мистецтві. «Якщо ти займаєшся мистецтвом, то ти можеш торкатися будь-якої тематики», — наголошує Анна Сарвіра.

Це важливо, адже ілюстрація має вплив на суспільство. Вона всюди. У книжках, в інтернеті і в журналах. За допомогою неї набагато легше донести певний месидж суспільству.

Натхнення ілюстратори черпають зі звичайних життєвих ситуацій. Так, однією з найяскравіших та найпопулярніших ілюстрацій на виставці став малюнок, який уособлює постійне відключення гарячої води в Києві.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати