Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Осіннє «Пришвидшення» під Києвом

Фастів підписав угоду про співпрацю із ГОГОЛЬFEST
14 липня, 11:03

Міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST —  FastFestGogolFest «Україна. Пришвидшення» відбудеться 19—20 вересня на День міста у Фастові. Презентація фестивалю відбулася на даху найвищого будинку міста. Директор ГОГОЛЬFEST Максим ДЕМСЬКИЙ і міський голова Михайло НЕТЯЖУК офіційно підписали договір про проведення FastFestGogolFest.

FastFestGogolFest включатиме театральну, музичну, візуальну, освітню, дитячу та нічну програми. За 2 дні та 1 ніч буде проведено близько сотні культурних заходів на кількох локаціях

У центрі міста, на площі Перемоги 19 вересня відбудеться ґранд-відкриття, режисером якого виступить Влад Троїцький. Це буде безкоштовна подія, проте, як і інші заходи FastFestGogolFest, вона проходитиме з дотриманням всіх карантинних вимог.

Театральна програма буде представлена на двох сценах у Палаці культури. За словами куратора Андрія ПАЛАТНОГО, «місцеві творці-театрали також матимуть можливість долучитися до створення мистецьких проектів».

У Молодіжному центрі розташується освітня програма «Гімназія», яка представить тему «Наші 20-ті».  «20-ті роки кожного зі століть — це період рішучих змін і важливих кроків для української культури. Наприклад,  20-ті ХХ століття в Україні пов’язані з поколінням проєвропейських письменників, режисерів, інтелектуалів «Розстріляного відродження». Якими стануть наші 20-ті? Куди рухається культура? За якими форматами маийбутнє: зум-завтра і тік-ток-мислення?», —  розповіла кураторка Анастасія ЄВДОКИМОВА.

Головною ж локацією фестивалю стане територія колишнього військового містечка. Тут будуть музична сцена та дитяча програма. Також саме тут «буде створено сквот Art Knot — мистецькиий вузол, у кожній кімнаті якого художники з усієї України презентують свої роботи. Він продовжить свою роботу як мистецький центр у Фастові після закінчення фестивалю та стане простором для створення нового культурного продукту. Це триповерхова будівля з півсотнею кімнат. Її впорядкують, підключать електрику, воду, вона стане місцем для роботи художників та мобілізації активних креативних людей Фастова», — розповів куратор візуальної програми Олександр НІКІТЮК.

Наразі організатори ще не розголошують хедлайнерів музичної програми. А втім, Максим Демський анонсував, що це будуть яскраві та несподівані артисти: «За ними сумують українці, тому що останні 3—5 років вони перебувають за кордоном. Нам вдалося почати з ними переговори, щоб вони представили свої програми. Але поки не підпишемо договори і контракти, ми не маємо права озвучувати імена».

Варто зазначити, що саме місцева влада запросила фестиваль до міста. «Слоган нашого фестивалю «Україна. Пришвидшення», тому пропоную разом працювати над тим, аби рухати Україну вперед», —  закликав Михайло Нетяжук.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати