Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Поліфонія почуттів

22 квітня в Києві світовий шедевр «Норма» виконають запрошені зірки і артисти Національної опери
13 квітня, 11:39
ГОЛОВНУ ПАРТІЮ НОРМИ ВИКОНАЄ ВІКТОРІЯ ЧЕНСЬКА / ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

У цьому знаменитому творі Вінченцо Белліні вирують пристрасті: любов і підступність, помста і жертовність, а ліричні сцени тісно переплелися з патріотичними мотивами...

Нагадаємо, «День» вже писав про прем’єру, яка відбулася ще у 2007 році. Тоді вперше колектив Національної опери України звернувся до шедевру — ліричної трагедії «Норма» Белліні. Постановку опери здійснили: режисер Анатолій Солов’яненко, диригент Микола Дядюра, хормейстер Лев Венедіктов (цей маестро нещодавно пішов у Вічність), сценографія — Андрія Злобіна, костюми — Ганни Іпатьєвої, балетмейстер — Аніко Рехвіашвілі, а також хор і оркестр.

Нині меломани не пропустять виставу бо її виконають не тільки солісти Національної опери, а й запрошені зірки. У рамках проекту «Українські оперні зірки у світі» соліст нью-йоркської «Метрополітен-опера» Євген Орлов вперше співатиме партію Верховного жерця друїдів Оровезо. В образі Норми виступить Вікторія Ченська (саме ця співачка виконувала цю складну у вокальному і драматичному плані партію на прем’єрі і за одинадцять років Норма стала окрасою в репертуарі оперної прими). Партнерами Ченської виступлять її колеги — Сергій Пащук (Полліон), Наталія Николаїшин (Адальжіза, молода жриця), та ін.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати