Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Помер Карл Лагерфельд

Земне життя головного дизайнера і креативного директора фешн-будинку Chanel обірвалося в 85 років
20 лютого, 10:41

Сумну новину повідомляє Le Figaro. Лагерфельд пішов із життя в одній з лікарень Парижа, розташованій у районі Неї-сюр-Сен.

Карл Отто Лагерфельд народився 10 вересня 1933 в Гамбурзі (Німеччина). Німецький і французький модельєр і фотограф. Найбільш відомий як головний дизайнер і креативний директор фешн-будинку Chanel. Також він співпрацював із такими брендами, як Fendi (з 1965 р.), Chloe (1963—1978, 1992—1997), Jean Patou (1958—1963), H & M (2004), Hogan (2011) і Macy’s (2011). Мешкав у Парижі.

«Німецький кутюр’є, директор модного будинку Chanel, стиліст і фотограф Карл Лагерфельд помер у віці 85 років через проблеми зі здоров’ям, написав Олег ВИШНЯКОВ на своїй сторінці у Facebook.

Про те, що Лагерфельдові стало зле, світові ЗМІ заговорили після того, як він вперше пропустив два масштабні шоу високої моди Chanel у Парижі 22 січня 2019 року (до цього Карл особисто відвідував усі офіційні заходи бренду). Тоді представники компанії підтвердили його тяжкий стан.

Лагерфельд вдихнув у Chanel нове життя, бренд заново ожив під його керівництвом. Він був мудрою, сильною і дуже цікавою людиною. Дуже різко засуджував політику рідної Німеччини щодо беженців-арабів:

«Не можна знищити мільйони євреїв, а потім впустити мільйони їхніх лютих ворогів, навіть через десятиліття»,  — наводить видання The Times заяву, що її зробив Лагерфельд під час ток-шоу на французькому 8-у телеканалі.

«Я маю знайому в Німеччині. Вона прийняла молодого сирійця, який трохи знав англійську. Знаєте, що він сказав цій німкені через чотири дні? «Найкращий винахід Німеччини — це Голокост». Ангела Меркель інтегрувала вже мільйон мігрантів. Вони працюють, це дуже добре, тому тут відбувається демографічний спад. Але їй не варто було приймати ще мільйон, аби закріпити свій чарівний образ, зіпсований образом мачухи, на який вона заслужила після кризи в Греції», — сказав глава Модного будинку Chanel.

Вічна пам’ять генієві моди»!

«За метушнею буднів ми не помічаємо, що відходить у небуття ціла епоха, — зауважив Борис ФІЛАТОВ у  Facebook. — Мало хто звернув увагу, що на останньому показі «Шанель» Лагерфельд не вийшов до публіки. Що для нього просто немислимо. Маестро, Ви були генієм і...невтомним трудівником. Спочивайте з миром»!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати