Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Сублімація почуттів»

Харків’янка Оксана Солоп представляє в столичній «Карась Галереї» новий творчий проект
30 листопада, 10:39

Виставка «Сублімація почуттів» об’єднує два цикли, які виконані майстринею в різних техніках: кольоровий рельєф, лінорити, фото і навіть випалювання. Доволі нетрадиційним є й носій зображення — звичайна фанера. Але цікава не стільки техніка, скільки тематика — на зображеннях тісно переплітаються фігуративні мотиви з античних амфор, дворова естетика та посилання до радянського минулого.

Організатори вернісажу наголошують, кожна особистість — це унікальний набір чуттєвого та інтелектуального досвіду вкарбований у сувої нашої пам’яті, то термін «сублімація» в назві набуває ще й нових сенсів — сублімація, як процес створення зображення. Фанера, що є заклеєними між собою сувоями дерев’яного шпону стає носієм перенесеного на них чуттєвого досвіду авторки, досвіду унікального, свіжого та неоднозначного...


ІЛЮСТРАЦІЯ НАДАНА «КАРАСЬ ГАЛЕРЕЄЮ»

Нагадаємо, Оксана Солоп народилася в Луганську, живе і працює у Харкові. 2000 року поступила в коледж культури і мистецтв, 2011-го — закінчила Харківську національну академію дизайну та мистецтв. Одна з перших її виставок, яка викликала резонанс у мистецтвознавців, називалась «Від Різдва до Різдва», потім майже щороку мисткиня презентувала свої новинки, творчі пошуки і експерименти на авторських вернісажах і різних пленерах. Оксана Солоп — лауреат конкурсу в номінації «Стріт-Арт» і художник, яка має свій оригінальний стиль, а її інсталяції, живописні і графічні роботи дають привід для роздумів і фантазій.

Виставка триватиме до 20 грудня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати