Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сюрприз для меломанів

17 січня зірка Віденської опери Зоряна Кушплер виступить у Києві
16 січня, 20:09
ФОТО З АРХІВУ ЗОРЯНИ КУШПЛЕР

Національна опера України підготувала глядачам сюрприз — в межах проекту «Українські оперні зірки в світі» партію Кармен виконає ексльвів’янка, а нині солістка Віденської опери Зоряна Кушплер. Відома співачка має великий репертуар, але вона зізнається, що опера «Кармен» Жоржа Бізе, в основі якої покладена популярна новела Проспера Меріме, є однією з найулюбленіших.           Нагадаємо, ця постановка прикрашає афішу нашої столиці з 2001 року (режисер Володимир Кузнєцов, диригент Володимир Кожухар, хормейстер Лев Венедиктов, сценографія Андрія Злобіна, костюми створила Ганна Іпатьєва).         Нині партнерами Зоряни Кушплер виступлять солісти Національної опери Сергій Скочеляс (Хозе),  Ігор Євдокимов (Ескамільо), Ксенія Бахрітдінова-Кравчук (Мікаела) та інші.

Мені надзвичайно поталанило потрапити в найвищу лігу, а там кожен день — свято мистецтва, — зізналася в одному з інтерв’ю Зоряна Кушплер. — Я з дитинства мріяла стати оперною співачкою і співати в найкращих оперних театрах із найкращими співаками і диригентами. Маю таке щастя вже упродовж багатьох років і дуже це ціную...

Довідка «Дня»

Зоряна Кушплер (мецо-сопрано) народилася у Львові родині соліста Львівської опери (баритон), професора Львівської музичної академії ім. М. Лисенка Ігоря Кушплера. Освіту здобула у виші, де викладали батько і мама (клас Ігоря Кушплера). Навчання продовжила за кордоном (Музична академія Гамбурга, клас Юдит Бекманн). Лауреат міжнародних конкурсів, виступає на кращих оперних сценах світу — в Празі, Мадриді, Кельні, Парижі, Бернау, Шанхаї, Сеулі, Сингапурі, Токіо. 2000 року одержала І премію на конкурсі Баварського радіо і телебачення у Мюнхені. У 2004—2006 роках — солістка Національного оперного театру Швейцарії (Берн). Із 2007-го — солістка Віденської національної опери.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати