Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Театр у... смартфоні

В Україні відбулася прем’єра першої відеовистави з використанням голлівудських 3D-технологій
03 грудня, 10:14

«Камінний господар» київського Театру на Подолі за однойменним твором Лесі Українки у постановці молодого режисера Івана Уривського відзняли з інтеграцією в неї 3D-копій акторів та декорацій. Онлайн-покази відеовистави проходили впродовж  10 днів  і були  абсолютно безкоштовними! Реалізація арт-проєкту «Театр 360 градусів» стала можливою завдяки підтримці партнерів: Київстар, Visa, ARARAT і glo(tm), повідомляє bzh.life. 

Творцями проєкту виступили продюсерка та акторка Даша Малахова і продюсерка Наталія Чижова. Організатори зазначили, що захотіли  зробити мистецтво доступним, об’єднавши театр і сучасні технології у новий вид візуального мистецтва.

«Тепер театр можна відвідувати зі свого смартфона або комп’ютера, не виходячи з дому. Я хочу, щоб люди полюбили театр онлайн і прийшли в офлайн. До того ж, так ми зможемо в десятки разів розширити аудиторію, яка побачить роботу великої творчої команди», — каже Даша МАЛАХОВА.

Відеоверсія театральної постанови дозволяла глядачам побачити те, що він може не помітити, переглядаючи виставу в театральному залі. Акценти на важливих деталях, потрібний ракурс і хореографія камер дозволять відчути те, що відчувають герої...

«Унікальність проєкту полягає ще і в його інноваційності. Вперше в Україні (а, може, і в світі) у театральну виставу впроваджені 3D-копії акторів. Технологія, яка використовується в Голівуді, показала все те, що не можна передати словами. А це багато чого варте», — кажуть Валентин КОНДРАТЮК, режисер відеоверсії, і Андрій КОМПАНІЄЦЬ, режисер 3D-анімації.

Нині, за словами організаторів, світовий та український театр переживають складний час через карантинні обмеження. Тому зараз, як ніколи, важливо привернути увагу громадськості до режисерів і акторів, які створюють яскраві, авангардні вистави, але знають їх практично тільки театрали.

Весь процес і залаштунки створення діджитал-проєкту також показували у рамках Making-of — серії коротких документальних фільмів, подивитися які можна на YouTube-каналі проєкту.

До речі, наживо резонансну постановку «Камінного господаря» Івана Уривського можна буде побачити 26 грудня, втім, якщо Кабмін не розпочне локдаун... Ролі виконуватимуть: В’ячеслав Довженко, Даша Малахова. Роман Халаімов, Катерина Рубашкіна і Володимир Кузнєцов.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати