Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Тінь Сонця» в криворізькому «Забої»

Київській команді, яка уособлює музичний напрямок так званого «козацького року», виповнилось 15 років
13 березня, 10:54

У криворізькому караоке-клубі «Забій» відбувся концерт відомого українського рок-гурту «Тінь Сонця». Київській команді, яка уособлює музичний напрямок так званого «козацького року», щойно виповнилось 15 років. Цій річниці гурт і вирішив присвятити свій ювілейний весняний тур Україною, який розпочав нещодавно своїми виступами в Херсоні, Кропивницькому та Кривому Розі.

Послухати нову програму своїх улюбленців до криворізького караоке-клубу «Забій» прийшло чимало місцевих шанувальників, які часом разом з музикантами співали ледве не всією залою найбільш популярні пісні відомого гурту. При неабиякій підтримці «наелектризованої» зали клубу прозвучали відомі композиції гурту «Козаки», «Ніколи не плач», «Народна війна», «Меч Арея», а також нові.

Розповідаючи напередодні про нову програму, з якою рок-гурт розпочинає свій ювілейний весняний тур, його лідер Сергій Василюк зазначив, що вона складається з традиційно улюблених пісень різних часів, кількох прем’єр, а також відновлених старих забутих композицій, що, на його думку, безумовно, має стати сюрпризом для шанувальників «Тіні Сонця». Щодо нових композицій, фронтмен гурту порадив їх послухати самим, щоби зрештою скласти про них своє власне враження.

Хоча для композиції «Спалена земля», яку вже виставлено на youtube-каналі гурту, зробив виключення.  

- «Спалена земля» – це найсвіжіша в усіх сенсах композиція, в якій насамперед є осмислення того, що відбувається з нами сьогодні, – повідомив музикант. – І мова не лише про війну, а про «бути чи не бути» в принципі».

Коментуючи пройдений гуртом 15-річний відтинок шляху, Сергій Василюк підкреслив, що  пишається насамперед тим, що «Тінь Сонця» є і тримає рівень.

- Коли чимало команд просто зійшли з дистанції, не пройшовши й половини нашого шляху, 15 років «ТС» – це в чомусь досягнення, а в чомусь – хрест чи навіть вирок, – не без долі жарту зазначив лідер рок-гурту.

Зустріччю з криворізькими шанувальниками лідер гурту залишився задоволеним, сказавши, що Кривий Ріг можна спокійно заносити в топ-десятку міст з найбільшою кількістю прихильників гурту. І для цього, на думку Сергія Василюка, є чимало підстав.

- Почнемо з того, що наш новий барабанщик Юрій Іщенко саме з Кривого Рогу! А взагалі, без зайвих лестощів, скажу, що наш криворізький слухач є і від нього я отримую відчуття справжнього братерства. Не скажу, що ми граємо у Кривому Розі щороку, проте намагаємось це робити. Так що це місто є для нас одним з найбільш пріоритетних! …Бо у криворізьких металургів та гірників – справжнє козацьке серце!

Ось таке враження залишилось у київських музикантів від криворізького «Забою», де ще чути відлуння збуджених голосів захоплених фанів: «ТІНЬ-СОН-ЦЯ! ТІНЬ-СОН-ЦЯ! ТІНЬ-СОН-ЦЯ!»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати