Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Український прапор замайорів у Шотландії

Вистава про Майдан отримала престижну нагороду на Единбурзькому фестивалі
25 серпня, 16:29
Фото з сайту 5.ua

У Шотландії на фестивалі мистецтва The Fringe  фольк-опера про українську Революцію Гідності за назвою "Counting Sheep" здобула нагороду Тhe Scotsman Fringe First Award. На честь цієї події над театром у шотландській столиці Единбурзі замість прапора ЄС підняли стяг України. Про це повідомили українсько-канадські творці вистави Марія і Марк Марчики, передає "Укрінформ".

- Нашу фольк-оперу про події на Майдані взимку 2013-2014 рр. у Шотландії приймали з великим ентузіазмом. Уже протягом першого тижня фестивалю ми отримали купу премій, серед яких і The Scotsman Fringe First Award, і на честь нашої перемоги над будівлею театру, де демонструється вистава, замість прапора ЄС підняли наш, український. Він майорітиме над Единбургом до кінця цього тижня", – розповіла Марія Марчик. А  співавтор Марк Марчик додав: "Прапор підняли на честь перемоги "Counting Sheep", але головне - на честь усіх, хто боровся і загинув на Майдані, хто б'ється зараз за волю України на війні".

Фольк-опера "Counting Sheep" була створена безпосередніми учасниками Майдану разом із канадським гуртом Lemon Bucket Orkestra. Саундтрек вистави побудований на народних українських піснях, свого часу записаних Марією Марчик  (відомою українською співачкою, однією із засновників фольклорного колективу "Божичі"). Оригінальність  постановки у тому, що глядачі беруть безпосередню участь у дійстві, яке включає і частування "майданівською гречкою", і бійку з "Беркутом", і навіть штурм барикад…

Нагадаємо, фестиваль мистецтв The Fringe  щорічно проводять у шотландському Единбурзі, починаючи з 1947 року. Цього року він триває до 29 серпня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати