Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як убити в собі «Дракона»?

8 та 9 червня в Києві пройдуть гастролі Миколаївського драматичного театру, який не виступав у столиці 12 років!
08 червня, 10:12
ФОТО НАДАНО ЛІТЧАСТИНОЮ МИКОЛАЇВСЬКОГО ТЕАТРУ

Виставу «Дракон» поставив Микола Кравченко за відомою п’єсою Євгенія Шварца. Цей твір кожен режисер   читає по-різному: як антифашистський памфлет, як соціальну сатиру, як романтичну любовну драму, як філософську притчу. А глядачі  насолоджуються кожним словом чудового тексту. До речі, за чотири роки до смерті драматург написав  в щоденнику про себе самого в третій особі: «Без людей він жити не може. Завжди перебільшуючи розміри співрозмовника і применшуючи свої, він дивиться на людину ніби крізь збільшувальне скло».

Нагадаємо, п’єсу «Дракон» заборонили радянські цензори 1944 року, і цей твір прийшов до глядачів лише в часи «відлиги», в 1960-х.

Історія Ланцелота — це історія праведника, який прийшов урятувати людей, і ними ж погубленого.

«Що мені робити з вами?» — сумно вигукує Переможець Дракона.

«Плюнути на них, — відповідає бургомістр. — Ця робота не для Вас. Ми з Генріхом прекрасно впораємося з ними. Це буде найкраще покарання для цих людців».

Але тепер Ланцелот прийшов назавжди, і тепер він знає, що робити: «Робота має бути дрібна. Гірша за вишивання. В кожному... доведеться убити дракона».

Головні ролі у виставі виконують: Сергій Лозовенко (Дракон),  Олександр Кардаш (Ланцелот), Тетяна Моджук (Ельза), Василь Остафійчук (Бургомістр) Руслан Коваль (Шарлемань) та інші.

Колектив Миколаївського художнього російського драматичного театру виступить на сцені Київського національного театру російської драми ім. Лесі Українки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати