Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

22 лютого – Національний день дикої природи в США

21 лютого, 12:01

Цікаво, що він має і другу дату в році — 4 вересня. Обидві дати пов’язані з іменем австралійського натураліста та телеведучого Стіва Ірвіна, засновника зоопарку Австралія в місті Квінсленд та автора популярного серіалу «Мисливець на крокодилів». 22 лютого — день народження Стіва, а 4 вересня — річниця його смерті (натураліст загинув на зйомках).

Свято 2005 року заснувала спеціалістка з поведінки тварин — Коллін Пейдж. Вона також відома авторством цілої низки природоохоронних свят, від Національного дня собак до Дня захисту коней.

Головною метою Пейдж є привернення уваги до проблем зникаючих видів (не лише в США а й усьому світі). За її підтримки відбувається безліч заходів для досягнення цієї мети. В заходах беруть участь національні та приватні природоохоронні організації та активісти. Вони розповідають не лише про види, які є під загрозою, а й про посильні і подекуди неочевидні способи допомогти, такі як відмова від пластику, сортування сміття, благодійні внески тематичним організаціям, тощо.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати