Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Антракт — з Анатолієм Солов’яненком. Молодшим

24 січня, 00:00

Подією минулого телетижня сміливо можна назвати показане 18 січня по каналу УТ-1 інтерв’ю Анатолія Солов’яненка-молодшого з однією з найбільш яскравих молодих співачок, що прикрашають нині сцену Національної опери України, Ольгою Нагірною. Тішить передусім те, що, як з’ясувалося, не тільки московські телеведучі спроможні робити на УТ-1 першокласні передачі. Є надія, що телепроект «Антракт з А. Солов’яненком» хоч частково заповнить фактично порожню нішу втраченого жанру телевізійних творчих зустрічей із зірками українського і європейського мистецтва.

Анатолію Солов’яненку вдалося створити в студії теплу, довірливу атмосферу дружньої бесіди, під час якої Ольга Нагірна — виконавиця партії Віолетти в опері Дж. Верді «Травіата» — відкрила телеглядачам незнані ними таємниці народження цього сценічного образу, розповіла про свої людські відчуття і почуття в різних сценах вистави. Ця розповідь поєднувалася з чудово знятими фрагментами постановки «Травіати» на сцені Національної опери України. Звичайно, в рамках двадцятип’ятихвилинної передачі надзвичайно важко відобразити еволюцію образу головної героїні вистави, яка йде в театрі майже три години. Проте сцени, які було обрано для показу, — не тільки найбільш яскраві в партитурі опери, але й найважливіші для розкриття образу стражденної Віолетти. Запитання і коментарі А. Солов’яненка дозволили співачці доповнити відеоряд своїм трактуванням почуттів оперної героїні, розкрити потаємні нюанси її виконавської інтерпретації музичного образу.

А в показаних нам фрагментах вистави співачка виявила себе ще і як обдарована драматична актриса. Телевізійний варіант постановки дозволяє гідно оцінити акторську гру — міміку, пластику, жест — завдяки численним великим планам і безумовно вдалій загалом режисурі передачі. Окремо треба відзначити надзвичайно гарну якість звукозапису оперних фрагментів (зазвичай — це слабка ланка київських телеканалів).

Приємне враження залишило вишукане оформлення телестудії, що не відволікало увагу глядача-слухача від смислового змісту бесіди. Упевнений, що деяке розширення часових рамок телепередачі пішло б тільки на користь як глядачу, так і телепроекту.

І друге побажання: хотілося б бачити «Антракт з А. Солов’яненком» щотижня, зрозуміло, з участю музикантів, акторів і режисерів не тільки столичного регіону...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати