Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iранське кіно та історія брендів — до кінця року на Першому Національному

15 жовтня, 00:00

Як повідомляє «МедіаБізнес», керівництво Національної телекомпанії України під час візиту до Ірану підписало з іноземними колегами меморандум про співпрацю. У результаті вже в листопаді на українців чекає показ на Першому Національному шести іранських фільмів. Показ іранського кіно відбудеться у рамках днів іранської культури в Україні, які розпочнуться 10 листопада. Також НТКУ спільно з іранцями працюватиме над виробництвом дитячих мультфільмів та однієї художньої стрічки, найімовірніше на історичну тематику. Зйомки фільму можуть розпочатися вже наступного року.

Як стверджує генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф, це лише початок масштабного співробітництва з іранськими колегами, оскільки меморандум про співробітництво передбачає показ українського продукту на іранському телебаченні — швидше за все це — буде іміджеве кіно про Україну.

Водночас уже в цьому році Перший Національний планує запустити ще один проект власного виробництва — це буде серія документальних програм у форматі «імена, події, дати» про історію першовідкривачів, відомих брендів та речей. Робоча назва програми — «Перші на Першому». Як зазначив керівник творчо-виробничого об’єднання художніх і публіцистичних фільмів НТКУ Марк Гресь, уже відібрано 20 тем і запущений перший пілот програми — про історію жіночих колготок.

Окрім проекту про бренди, Перший Національний готує до запуску кілька історичних проектів, у тому числі пов’язаних із подіями Другої світової війни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати