Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кіногеній Параджанова

Біографічний фільм про великого режисера покажуть на українському ТБ
22 квітня, 13:08
ФОТО НАДАНО ПРОГРАМОЮ «АРГУМЕНТ-КІНО»

Вночі з 24 на 25 ківтня о 00.15 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» дивіться біографічний фільм «Параджанов» режисерів Олени Фетісової та Сержа Аведікяна. Також у програмі — кінотеатральні прем’єри й кінокалендар тижня.

«Параджанов» — ігрова біографічна стрічка, створена 2013 року, в якій постають сюжети з життя великого режисера, що геніально екранізував «Тіні забутих предків» Михайла Коцюбинського, й був беззастережним лідером у колі кіномитців, які у 1960—1970 роках творили феномен Українського поетичного кінематографу.

Фільм «Параджанов» створювали до 90-річчя великого майстра, що відзначалося у січні 2014 року. До виробництва долучилися чотири країни — окрім України, це Франція, Грузія та Вірменія.

Власне, Сергій Параджанов (Параджанян), який народився у Тбілісі в родині вірмена, спадкового антиквара, знімав свої фільми і в Україні, і в Грузії, і у Вірменії. І майже всі його екранні твори глибоко занурені до тієї чи тієї культури. Зокрема, і в цьому полягає особливий феномен Параджанова-творця.

Фільм «Параджанов» висувався від України на здобуття «Оскара» в номінації «Найкращий іншомовний фільм», а також був нагороджений різними призами журі низки кінофорумів. Зокрема, отримав «Золотого Дюка» Одеського міжнародного кінофестивалю як найкращий український фільм 2013 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати