Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коли фото – тенденція!

Микола ТИМЧЕНКО: «Необхідність бачити більше, не копіювати інших та креативно мислити — це рівень фотоконкурсу «Дня»
30 вересня, 11:32
ФОТО БАРБАРИ КІННІ

Ця світлина неймовірно точно показує тенденцію розвитку фотомистецтва. В сучасних реаліях фото, зроблені за допомогою камери смартфона, фотоапарата чи веб-камери, набувають неймовірної популярності в усьому світі. А селфі на фоні кандидата в президенти США Гілларі Клінтон, на думку мільйонів любителі фото, — взагалі не мають ціни. Не випадково цей вид фотографії медіадослідники із Graduate Center у Нью-Йорку називають одним із феноменів електронної сучасності.

Однак світлина вражає не тому, що демонструє тенденцію стилю і смаку сучасного покоління людей. Зроблена фотографом Барбарою Кінні картина симптоматично і точно передає реальність. Автор зуміла побачити в цьому моменті щось значно більше, ніж просто людей, які фотографуються на фоні пані Клінтон.

«Якщо хочеш піймати хороший кадр, то не треба стояти там, де всі фотографи, не треба копіювати інших. Можна відійти вбік і побачити щось своє. Зробити за, здавалося б буденною зйомкою, суперкадр, витвір мистецтва, — коментує більд-редактор «Дня» Микола Тимченко. — Саме свіжим поглядом на нібито паркетну зйомку одного із сотень виступів Гілларі Клінтон фотограф з її команди зробила вражаюче фото. Насправді — це рівень World Press Photo, це рівень Міжнародного фотоконкурсу «Дня». Коли фото — це більш ніж просто ілюстрація, воно запам’ятовується і стає шедевром. І, звісно ж, перемагає на міжнародних конкурсах. Наприклад, Михайло Марків — у минулому фотокор «Дня», а нині фотограф Адміністрації Президента України 24 жовтня 2013 року на зустрічі глав держав СНД у Мінську зняв Януковича і Путіна. Із здавалося б робочої зйомки вийшов відзначений фотоконкурсом «Дня» політико-психологічний трилер. Буквально за тиждень-два від моменту зйомки Україна відмовиться від підписання Угоди про Асоціацію з ЄС. А далі — Євромайдан. Так розпочався початок кінця Віктора Януковича. І фотомитець це передав особливо точно».

Нагадаємо, що сьогодні завершується прийом робіт на ХVІІI Міжнародний фотоконкурс газети «День». Якщо ви маєте фотоапарат та любите фотографувати — покваптеся! Можливо, саме ви станете головним фотографом країни!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати