Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Манга з Широкиним

У Маріуполі покажуть малюнки японської художниці про українських захисників
02 лютого, 11:33

З характерними великими очима і добрими усмішками — такими зобразила українських військових молода японська художниця Нацуме. Вона стежить за подіями війни на українському сході через інтернет, захоплюється стійкістю українських бійців і тим, що на захист України масово стають дівчата, тож присвятила їм серію малюнків у стилі манга. Торік їх уже показували в Києві, а 2 лютого виставка Нацуме відкривається у Маріуполі, у Центрі сучасного мистецтва та культури імені Архипа Куїнджі.

Особливість нової локації — зовсім поруч розташовуються місця, зображені на деяких малюнках, а роботи бачитимуть військові, які просто зараз захищають Україну. «Виставка підкуповує оригінальністю. На ній виставлені 15 картин, що вперше представляють наших бійців у популярному японському стилі манга. Серед них є картина, яка зображує околиці приміського селища Талаківка після боїв взимку-навесні 2015 року, та знамениту оборону Широкиного. Серед героїв картин — бійці «Азова», грузинські добровольці і дівчата-військовослужбовці», — зазначають на сторінці події у «Фейсбуці».

Проект організовує Міністерство інформаційної політики України та Посольство Японії в Україні. Тож хоча Рік Японії в Україні минув, це не привід спиняти потік спільних проектів.

Виставка триватиме з 2 по 28 лютого.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати