Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прописні істини

20 січня, 00:00

Уже в найближчому майбутньому найдопитливішим вітчизняним глядачам буде надана можливість оцінити трансформацію авторського погляду ведучого Анатолія Борсюка («1+1»). Кожному проекту відпущено свій термін і, вичерпавши ресурси на ниві «Подвійного доказу», Анатолій Борсюк, не довго думаючи, зайнявся створенням ще одного шоу, ідею якого підказали йому журналісти «Телевізійної служби новин».

За словами Анатолія Борсюка, основою проекту будуть міні-фільми, зняті журналістами «1+1», а в майбутньому, можливо, й іншими людьми, які співпрацюватимуть з телеканалом і яким є що сказати. «Це буде відправною точкою нашої дискусії в студії. У студії програми, назва якої досить красномовна — «Чорним по білому». Головна відмінність і головний інтерес для журналістів робити такі фільми — не лише те, що вони мають можливість у довшому за хронометражем форматі розмовляти з глядачем, але й у даному випадку вони представляють тільки себе. Ця їхня позиція, викладена у фільмі, не буде позицією програми чи каналу».

На думку Анатолія Борсюка, участь у такому форматі, як «Чорним по білому», надає унікальну можливість, особливо для журналістів-новинників, постати перед аудиторією в зовсім іншій іпостасі. «Адже те, що вони роблять у новинах, — це всього лише вузький сегмент їхньої особистості. І як особистості вони набагато багатогранніші, ніж представляють себе в новинних репортажах. І зараз саме більша частина часу йде не на розробку формату — він досить зрозумілий — а на журналістську «ломку», на пізнання ними своїх можливостей. У новинах вони відрізняються скоріше не поглядом на тему, а самою темою. А тут усе навпаки. І ми чекаємо, що у журналістів буде свій погляд, відмінний від загальноприйнятого. Але головне, оскільки потім журналіст присутній у студії на обговоренні, він повинен бути доказовим і відстояти свою позицію. Ми не проти екстравагантності та альтернативності, але вони мають обов’язково підкріплюватися аргументами. Тим більше, що додатковим навантаженням для нашої програми буде режим прямого ефіру. І більшість із наших журналістів у дискусійному шоу в прямому ефірі не працювали. Тому я думаю, що для них це своєрідний виклик — професійний, творчий і громадянський».

Ведучий проекту має намір зробити «все для того, аби обійтися без відомих персонажів, які у нас кочують з каналу на канал». «Я хочу зробити інтелігентну програму і показати, що в Україні існує достатня кількість людей, до думки яких варто дослухатися. Поява цього кола осіб, можливо, вплине на зміну пейзажу нашого телебачення в частині шоу. Звичайно, хотілося б робити програми з певним гумором, зі стьобом, з приколом, але наскільки буде готовою до цього наша аудиторія, яка звикла до шаленого серйозу та пафосності? Поки наше завдання — не гнатися за сенсацією та гострою реакцією на поточні події, адже теми, які ми піднімаємо, всім давно відомі. Ми ж пропонуємо альтернативний погляд на них».

Відкриє новий проект Анатолія Борсюка дуже несподівана постановка питання про проблеми кримської автономії. Що робити з величезною курортною зоною, яка занепала за період української незалежності? Колись головна здравниця радянської імперії сьогодні перебуває в неприпустимому занепаді та запустінні. Автор альтернативної концепції Сергій Швець пропонує здати півострів в оренду турецькому туристичному бізнесу. Що з цього може вийти — дивіться в дебютному випуску «Чорним по білому». Слідом за проблемами відпочинку журналісти піднімуть питання трудової діяльності. Одне з найболючіших питань сучасної України — шахтарський регіон, його рентабельність. Вибухонебезпечну тему делікатно, але предметно розглядає Єгор Чечеринда. Його колега Стас Ясинський звернув свою увагу на феномен психотропної зброї. А Артем Шевченко, що не раз бував у гарячих точках, не побоявся заговорити про незаконні способи ведення слідчих дій. Його голос і голоси колег-журналістів відкриють нову сторінку в авторському телебаченні, яке канал «1+1» не втомлюється культивувати.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати