Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українців «запрошено» на королівське весілля

Вітчизняні телеканали транслюватимуть церемонію одруження принца Вільяма та Кейт Мідлтон
29 квітня, 00:00
ФОТО РЕЙТЕР

Протягом кількох останніх тижнів увесь світ і міжнародні, в тому числі і українські медіа, говорять про весілля принца Вільяма та Кейт Мідлтон. Здавалося б, світська подія, але вона витіснила з перших шпальт всі інші теми. Церемонія одруження Кейт та Вільяма, яку британці вже перетворили на шоу світового масштабу, транслюватимуть безліч каналів та он-лайн-сервісів. Українці, яких телепростір зазвичай залишає поза контекстом важливих світових подій, цього разу «стануть гостями» королівського весілля. Три українські телеканали: Перший Національний, М1 та «Інтер» покажуть святкову церемонію у прямому ефірі. А вчора, 28 квітня «Інтер» транслював документальний фільм Євгена Кисельова «Кейт та Вільям. Королівське весілля».

«День» зв’язався із британським журналістом, редактором міжнародного відділу журнала The Economist Едвардом ЛУКАСОМ і попросив його пояснити з чим, на його думку, пов’язаний такий ажіотаж навколо королівського весілля?

«Я не думаю, що це дивно. Взагалі подібні святкування у нас, у Сполученому Королівстві мають довгу традицію. Це весілля — частина британської ідентичності, яка асоціюється з монархією». Для порівняння Едвард ЛУКАС згадує весілля принца Чарльза та принцеси Діани: «Вони не могли жити разом, поки не одружилися. А принц Уільям та Кейт Мідлтон пожили разом до свого весілля і вони вважають це нормальним. Насправді, попри поширену думку, британське суспільство змінюється, в тому числі, це стосується уявлень про сімейний інститут».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати