Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Українізація неминуча»... За 30 млн гривень

19 травня, 10:05
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Першому місту в Донецькій області, яке повністю змінить всі покажчики, рекламу та об’єкти топоніміки на українські, пообіцяли 30 млн гривень.

Такий конкурс серед мерів Донеччини ініціював голова Донецької ОВЦА Павло Жебрівський, повідомляє ІА «Вчасно». У прифронтовому Покровську вже заявили про готовність замінити усі інформаційні покажчики в місті.

«Питання непросте, тому що є торгові марки російською мовою, є ті, хто просто не бажає що-небудь міняти, але більша частина наших жителів, думаю, буде не проти, досить їх підтримати і фінансово простимулювати, — зазначив міський голова Руслан ТРЕБУШКІН.

«Українізація неминуча, і чим раніше і більш плавно вона відбуватиметься, тим простіше її сприйме місцеве населення, — розповідає активіст, представник громадської організації «Український патріотичний рух Донбасу» Дмитро ЛИСЕНКО. — Думаю, такі заходи потрібно було приймати відразу після завершення процесу декомунізації в місті». Чи будуть нові вивіски виконані тільки українською або продубльовані ще англійською — в Покровську ще не вирішили.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати