Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Вікі» назвала найефективніших авторів

25 липня, 16:00

«Вікімедіа Україна» створила унікальний сервіс wiki.ukrface.org, на якому ретельно відстежується робота найбільш активних дописувачів до «вільної енциклопедії». Як зазначено у блозі «Вікімедія Україна», відтепер всі автори ресурсу зможуть легко оцінити свій особистий внесок в популяризацію проекту, дізнавшись скільки користувачів прочитали їхні матеріали. Презентований 23 липня проект дає можливість дізнатися рейтинг авторів «Вікі» за останній місяць та за увесь період з часу реєстрації. Список найбільш успішніших дописувачів, глобальна оцінка яких перевищує 100 000 переглядів, у «Вікі» назвали «Стіною слави».

Поки що найбільш ефективнішими авторами стали MaryankoD, Gutsul, Albedo та В.С. Білецький. Їхні матеріали переглянули понад 1,2 млн користувачів «енциклопедії».

«Цей сервіс є унікальним і не має аналогів у світі. Всі існуючі дотепер рейтинги не робили комплексної оцінки внеску автора, а враховували лише кількість редагувань, кількість створених сторінок, сумарну кількість доданих автором символів. Я вирішив, що цікаво буде дослідити, які автори є найефективнішими, тобто приносять Wikipedia найбільшу кількість переглядів», — розповів у блозі «Вікімедія Україна» розробник сервісу Андрій ІЛЬКІВ.

За словами Андрія, новий рейтинг не лише стимулюватиме користувачів «енциклопедії» більше писати нових статей та редагувати існуючі, а й робити це значно якісніше. Адже саме від якості залежить  популярність української Wikipedia.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати