Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Конкурс колискових

15 грудня, 00:00

Уряд найбільш консервативного малайзійського штату Келантан виступив з ініціативою про проведення незвичайного конкурсу, в якому візьмуть участь виконавці колискових пісень для дітей і дорослих.

Захід покликаний продемонструвати прихильність влади штату ісламським сімейним цінностям, заявив головний міністр Келантана Нік Абдул Нік Азіз Мат.

«Під час конкурсу ми визначимо жінку, яка за допомогою співу колискових пісень зможе за щонайменший час приспати дитину і чоловіка. Подібне змагання відбудеться вперше в історії не тільки Малайзії, але і всього азіатського континенту», — сказав глава уряду штату в інтерв’ю каналу ТВ-1, повідомляють РІА «Новости». Організатори конкурсу переслідують мету продемонструвати всьому населенню країни необхідність зміцнення ісламських сімейних цінностей і сприяти «гармонійному розвитку інституту сім’ї відповідно до релігійних вчень». Незвичайний конкурс переслідує і політичні цілі.

«Такі заходи потрібні в умовах глобалізації, яка несе негативне начало всьому суспільству, і в першу чергу, сім’ї. У сучасному світі все менше людей приділяють час сім’ї, наслідуючи хибну тенденцію на відвідування розважальних заходів. До того ж зростає кількість жінок, які прагнуть зробити кар’єру на шкоду своєму природному призначенню — налагодженню сімейного затишку», — зазначив головний міністр.

Заявки на участь у заході, який відбудеться наприкінці грудня, подали 42 сімейні пари. Їх виступи за кількома критеріями оцінюватиме спеціальне журі. «Під час оголошення переможниці ми виходитимемо з наступних показників: мелодія, текст колискової, артистизм і оригінальність самого виступу», — пояснив Нік Абдул. Головний приз становитиме $833, ті, що посядуть друге і третє місця, отримають $416 і $208 відповідно.

Після приходу до влади в штаті представників консервативної Панісламської партії Малайзії 1990 року було накладено заборону на спорт і спів під караоке як заняття, що «провокує розвиток розпусти». Досі там заборонено виступ жінок як співачок, конферансьє і актрис у громадських місцях. Лише торік влада дозволила будівництво першого в штаті кінотеатру — за умови дотримання головного правила для відвідувачів: чоловіки і жінки мають сидіти в різних залах.

На початку тижня влада Келантана оголосила ще про одне нововведення: відтепер жінкам незалежно від віросповідання заборонено носити брюки, джинси, шорти і короткі спідниці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати