Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

День самовизначення

30 березня, 00:00
Є НАД ЧИМ ПОДУМАТИ: ПЕРЕОБИРАТИ ВЕРХОВНУ РАДУ ЧИ ТЕРПІТИ? / ФОТО МИХАЙЛА МАРКІВА

Опозиція вирішила не чекати травня і почати масовий протест уже зараз. Поки коаліція не перетягла ще десяток-другий депутатів. Завтра о 17.00 на Майдані заплановано загальний мітинг трьох опозиційних сил — «Народної самооборони», «Нашої України» і БЮТ.

Не складно здогадатися, що основна вимога учасників мітингу — розпуск парламенту. Відповідний указ уже є. До того ж проект документа пройшов експертизи всіх необхідних структурних підрозділів. Більше того, в понеділок о 14.00 спікера Олександра Мороза і керівників парламентських фракцій очікують у Секретаріаті. Для консультацій. А це, як відомо, необхідна умова для розпуску парламенту.

І ще. Зазвичай обережний у висловлюваннях Президент на вчорашній прес-конференції в Луганську безпосередньо заговорив про дострокові вибори. «Якщо якісь політичні сили вважають, що вони претендують на 300 голосів, будь-ласка, потрібно ухвалити політичне рішення і провести дострокові парламентські вибори. Ідіть, апелюйте до людей, якщо вони вам так довіряють, люблять і передають вам 300 мандатів, тоді можна говорити про створення такого типу більшості в парламенті».

Цілком можливо, що субота може стати і днем провокацій. Коаліція також має намір провести з 29 по 3 квітня «Форум національної єдності» на Європейській площі. Причому планується, що участь в акції візьмуть майже 250 тис. осіб. Міліція також готується: на підмогу київським правоохоронцям прийдуть регіональні. «Міліція стоятиме живим щитом, а київської міліції на це точно не вистачить», — пояснив учора прес-секретар МВС Костянтин Стогній. Хотілося б вірити, що завтра міліція буде аполітичною. І просто захищатиме людей. І «помаранчевих», і «синіх», і «червоних», і «малинових».

Чого варто очікувати від завтрашнього дня? Чи вийдуть люди знову на вулиці? Чи дадуть політикам другий шанс? Про це розмірковує в інтерв’ю «Дню» лідер «Пори» Євген ЗОЛОТАРЬОВ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати