Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Французькі водії пересварили свій уряд

08 вересня, 00:00

Французький уряд досить відомий своїми зеленими міністрами — зокрема, міністром навколишнього середовища Домінік Вуане. Саме вона і виступила проти зменшення цін на пальне, мотивуючи це тим, що тепер у природне середовище країни ще більше робитиметься небезпечних для природного середовища газових викидів. Прем’єр-міністр країни Ліонель Жоспен також кинув докір протестним водіям, що зменшення ціни на паливо може значно підірвати економіку Франції, показники якої останнім часом «помітно зросли, склалися відтак і передумови для боротьби з безробіттям». Водночас йому це не завадило зменшити оподаткування дизельного палива на 15 відсотків.

Ображені зелені одразу ж оголосили політику уряду короткозорою. «Я, звісно, підтримую уряд, членом якого є, — зауважила пані Вуане. — Однак хочу підкреслити, що я намагаюся його переконати робити все можливе для чистоти повітря і для того, щоб рух був не автомобільний, а залізничний». Нагадаємо, «ультразеленість» пані Вуане торік мало не коштувала їй життя. Мисливці, обурені її обмеженнями на полювання, вирішили помститися бідолашній жінці-міністру: вижити тоді їй вдалося просто дивом.

Між тим, самих водіїв суперечки урядовців цікавлять найменше. Частина з них досі лишається на дорогах, вимагаючи ще більшого зменшення дизельного палива, на 50 сантимів (нині після урядового рішенння ціна за літр дизпалива становить 5,51 франків, або майже 3,9 гривень). Уряд же поки стоїть на своєму — більше жодних поступок.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати