Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Геннадій Селезньов у Криму агітував проти незалежності України

08 вересня, 00:00

Cпікер Державної думи Росії Геннадій Селезньов, що прибув на закриття телекінофоруму «Разом — у третє тисячоліття» до Криму, не шкодував слів для вихваляння внеску Криму в розвиток зв’язків із Росією. Геннадій Селезньов підкреслив свою близькість Криму: він «дуже сильно переживав, коли декілька років тому чув про ті політичні, економічні потрясіння, які переживав Крим», маючи на увазі повернення Криму в правове поле України після правління Юрія Мєшкова.

Під час відвідання підприємства «КримавтоГАЗ» Геннадій Селезньов підкреслив: «я завжди кажу, що треба не займатися політиканством, а треба Росії економічно входити в Україну, і тоді не буде розмов: хто чий, хто як працює. Коли є такі ось спільні підприємства, тоді й з’являються можливості через економіку до згуртування наших народів». Але сам тут же зайнявся… політиканством. Продовжуючи тему «возз’єднання народів», відкриту ще в аеропорту перед журналістами, Геннадій Селезньов почав агітувати кримчан проти керівництва України. Він, як повідомляє кримським газетам прес- секретар голови Верховної Ради Криму, сказав: «Сьогодні всі живуть важко. І слов’янські народи просто не можуть жити один без одного. А білоруси, українці, росіяни — це один народ… Вірменія вже зібрала 1 мільйон 150 тисяч підписів (по суті, половина населення, яке постійно проживає у Вірменії) за приєднання до союзу Росії–Білорусі. Я кажу українцям: ну як же так, Вірменія збирає підписи, Казахстан говорить про необхідність створення такого Союзу, а ви мовчите». Г.Селезньов висловив думку, що «народ не мовчить — правителі не хочуть. Ну, давайте «посунемо» правителів, щоб і вони хотіли. Бо це якраз і відображає корінні інтереси людей».

Варто нагадати, що інший «дбайливець за корінні інтереси» людей, колишній депутат Держдуми Костянтин Затулін за подібне висловлювання був оголошений Україною «персоною нон грата» на території країни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати