Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Горовиценята» полетять до Японії

Гастрольний тур збігається з річницею аварії на Фукусімській атомній електростанції
02 березня, 00:00
РОМАН ЛОПАТИНСЬКИЙ НИНІ ВЧИТЬСЯ В НМАУ І Є ПЕРЕМОЖЦЕМ БАГАТЬОХ МІЖНАРОДНИХ КОНКУРСІВ / ФОТО АНАТОЛІЯ БОЙКА

Із 12 по 16 березня відбудуться концерти юних піаністів у Міжнародному культурному центрі м. Осаки. Лауреати Міжнародного конкурсу молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця будуть грати на фабриці з виготовлення роялів «Ямаха» та у «Ямаха-Гінза холі» у Токіо. У гастрольному турне виступлять: киянин Роман Лопатинський (I премія, середня група, 2010) та Олександра Касман, США (II премія, молодша група, 2008). Також заплановані майстер-класи в Осаці та Токіо, які буде проводити Яков Касман, відомий піаніст, член журі VII та VIII Міжнародного конкурсу молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця, професор Київської міжнародної «Літньої музичної академії».

— Співпраця нашого конкурсу з представниками Японії має свою історію, — розказав «Дню» президент Міжнародного благодійного фонду конкурсу Володимира Горовиця Юрій ЗІЛЬБЕРМАН. — Серед членів журі (1997 року) був професор Університету музики в Осаці Казухіко Накадзіма, який провів у м. Токіо регіональний відбірний тур до II Конкурсу ім. В. Горовиця. Крім того, японські піаністи неодноразово ставали лауреатами: Ріса Хіноуе (I премія, молодша група, 1997), Казумаса Мацумото (III премія, середня група, 1997), Юджі Кітано та Харуко Учіяма (III премія, старша група, 1997), Сейко Цукамото (II премія, старша група, 1999), Ногі Нарія (II премія, молодша група, 2002), Кенічиро Сузукі (IV премія, старша група, 2003), Ріома Такагі (I премія, молодша група, 2004). Японські виконавці також постійно беруть участь у міжнародних фестивалях «Київські літні музичні вечори», «Віртуози планети».

Як продовження співпраці — з 12 по 16 березня лауреати Конкурсу ім. В. Горовиця запрошені до Японії. Цей гастрольний тур збігається з річницею аварії на Фукусімській атомній електростанції, яка сталась 11 березня 2011 р. внаслідок одного з найсильніших землетрусів у Японії. Саме через ці трагічні події гастрольний тур лауреатів конкурсу було перенесено на весну 2012 року.

До речі, наступний, IX Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця відбудеться з 8 по 23 червня (у дні, коли в Києві триватиме Євро-2012). Це особливо відповідально та престижно для такого міжнародного музичного форуму. Нині проходить відбірний тур, за результатами якого оргкомітет назве кількість учасників. Змагатися піаністи будуть у середній (14—19 років) та старшій групах (16—33 роки) в Національній філармонії України. Всі конкурсні змагання будуть транслюватися он-лайн на сайті конкурсу www.horowitzv.org.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати