Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iталійський «бенефіс»

3 грудня у Національній філармонії виступить міжнародний склад музикантів
30 листопада, 00:00
ВИСТУПАЄ ДИРИГЕНТ НІКОЛА ДЖУЛІАНІ (ІТАЛІЯ) / ФОТО НАДАНО ІТАЛІЙСЬКИМ ІНСТИТУТОМ КУЛЬТУРИ

Цей концерт симфонічної музики відбудеться за підтримки Посольства Італії в Україні та Італійського інституту культури, і захід можна назвати відродженням добрих традицій: знайомити наших слухачів із видатними виконавцями і творами світової класики. Треба зазначити, що після перерви до Києва знову повернувся на роботу Нікола Франко Баллоні (директор Італійського інституту культури), і мистецьке життя в нашій столиці значно пожвавішало. Філармонічний вечір стане першою ластівкою низки концертів, які українські меломани почують найближчим часом. У понеділок на одній сцені виступить Національний симфонічний оркестр України, а за диригентський пульт стане Нікола Джуліані (Італія), соліст-піаніст, лауреат міжнародних конкурсів Володимир Винницький (США).

Треба зазначити, що маестро Н. Джуліані добре знають українські шанувальники академічної музики. Він неодноразово і з великим успіхом виступав у Києві. З 1992-го по 1996-й працював в Одеському театрі опери і балету як головний запрошений диригент.

Синьйор Нікола Джуліані також співпрацює з багатьма італійськими і зарубіжними оркестрами — Німеччини, Бельгії, Іспанії, Голландії, Данії, Румунії, Болгарії, Польщі, США, Венесуели, країн СНД. Зокрема міцні творчі зв’язки поєднують диригента з оркестром ім. Дж. Енеску Бухарестської філармонії, симфонічним оркестром Московського радіо, симфонічним оркестром радіо і телебачення Санкт-Петербурга, Національним симфонічним оркестром України. Маестро Джуліані виступав у відомих залах Лейпцига, Мюнхена, Франкфурта, Гамбурга, Мілана.

Як розказав «Дню» керівник Італійського інституту культури Н. Ф. Баллоні, вони починають активно працювати і вже 6 грудня запросять слухачів на ще один творчій захід — концерт-виставу «Чарівне танго», присвячений творчості видатного композитора Астора П’яццолли. Яскраве та пристрасне дійство підготував квартет Four for Tango (Італія): Массіміліано Пітокко (бандонеон), Алессандро Вавассорі (скрипка), Розаріо Мастросеріо (фортепіано), Джованні Рінальді (контрабас) разом із танцювальним дуетом — Роберта Беккаріні та Пабло Мойано.

А 15 грудня (у рамках Міжнародного фестивалю гітарної музики «Київ-2012») відбудеться концерт лауреата міжнародних конкурсів, відомого італійського гітариста Карло Маркіоне.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати