Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Крок уперед, два — назад

Художники примусили Подільську владу дати спокій Андріївському узвозу
27 липня, 00:00

Уже місяць «День» стежить за напівдетективними подіями, що відбуваються на Андріївському узвозі в зв’язку з виселенням художників з їхніх майстерень. Спочатку про виселення Спілки діячів сучасного мистецтва розказав нам директор арт-галереї «Карась» Євген Карась, потім ми висвітлювали пікетування київськими художниками Подільської райдержадміністрації і публікували думки представників мистецтва про те, що відбувається.

І ось — приємна новина: договори оренди з представниками творчих професій, які орендують майстерні на Андріївському узвозі, будуть автоматично продовжені. Про це вчора повідомив журналістів глава Подільської районної держадміністрації Євген Романенко, коментуючи ситуацію, що склалася з наданням в оренду приміщень на Андріївському узвозі для творчих спілок і художніх майстерень, передає Інтерфакс.

«Творчі люди, які зараз орендують приміщення під майстерні, зможуть продовжити свої договори», — сказав він, пославшись на відповідне розпорядження, підписане ним у вівторок. За його словами, для продовження оренди приміщень представники творчих спілок мають надати відповідну заяву, а також рекомендаційний лист від своїх творчих організацій.

Крім того, Є. Романенко повідомив про створення спільної з Головним управлінням культури Київської державної міської адміністрації комісії, яка вивчатиме ситуацію, що склалася з орендою приміщень представниками творчих спілок і художніх майстерень.

Є. Романенко також повідомив, що на Андріївському узвозі приміщення під творчі майстерні орендують 58 діячів культури — це художники, архітектори, дизайнери. Загальна площа приміщень, що орендуються, становить 4000 кв. м. За його словами, зараз у Подільській районній держадміністрації завершується робота над створенням єдиного реєстру всіх орендарів, згідно з яким договори на оренду з представниками творчих професій буде пролонговано автоматично.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати