Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Парламентський «бартер»

Сім комуністів підуть рятувати фракцію селян
04 грудня, 00:00

Мабуть, дуже стурбований подібним станом справ, спікер і одночасно голова фракції СелПУ Олександр Ткаченко усе-таки виконав свою обіцянку, дану у середу: він доручив керівникові Комітету з питань регламенту та депутатської етики Віктору Омелічу підготувати документ, що обмежує перехід депутатів із однієї фракції до іншої.

Тим часом, як заявив «Дню» лідер Селянської партії Сергій Довгань, уже підписано угоду між комуністами і селянами про перехід 7 депутатів-комуністів до фракції СелПУ. Такий поворот подій передбачався багатьма депутатами і пов'язували його з тим, що О.Ткаченко на президентських виборах зняв свою кандидатуру на користь лідера КПУ.

У п'ятницю також стало відомо й те, що Іван Білас, який вийшов днями з «Реформ — Конгресу», прилучився до фракції СДПУ(о). Як бачимо, потік депутатів, що покидають свої фракції, спрямований, переважно, до пропрезидентських фракцій — НДП, фракції Трудової партії, «Відродження регіонів» і вже згаданої СДПУ(о).

Однак головна інтрига ще попереду. Л.Кучма виконав свою обіцянку і вніс кандидатуру Валерія Пустовойтенка для затвердження ВР на пост прем'єра. І оскільки наступного тижня пленарних засідань не передбачено, у депутатів ще залишається час для консультацій.

Один із лідерів НДП Євген Кушнарьов передбачив, що існує загроза того, що кандидатура Пустовойтенка може бути провалена у парламенті. На його думку, фракція СДПУ(о) наполягатиме на кандидатурі Віктора Медведчука. У свою чергу соціал-демократ Ігор Пилипчук заявив «Дню», що «фракція Трудової партії України пропонуватиме кандидатуру глави СБУ Леоніда Деркача, а СДПУ(о) має пропонувати кандидатуру пана Медведчука». Тому депутат не виключив, що кандидатуру В.Пустовойтенка може бути провалено. Пан Пилипчук також вважає, що сьогодні «прохідність» В.Пустовойтенка під питанням, оскільки: «ніяких позитивних зрушень у ньому не видно, зокрема, що стосується вугільної галузі».

Серед іншого, у п'ятницю парламент підтримав запит депутатів Анатолія Єрмака та Григорія Омельченка до генерального прокурора про неналежне виконання прокуратурою постанови парламенту про надання повної інформації про обставини незаконного відкриття валютних рахунків і комерційних структур за рубежем депутатом Олександром Волковим. Запит підтримали 195 депутатів. Нагадаємо, що 20 жовтня Генпрокуратура винесла постанову про відмову про відкриття кримінальної справи за обвинуваченням О.Волкова через відсутність складу злочину.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати