Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Політика без табу

22 грудня, 00:00

Екс-віце-президент Національної телекомпанії Андрій Шевченко, гендиректор ICTV Олександр Богуцький, редактор газети «Свобода» Олег Ляшко — це далеко не повний перелік журналістів і медіаменеджерів, які братимуть участь у майбутніх парламентських виборах. Для багатьох стала несподіванкою і поява в першій п’ятірці блоку «Наша Україна» генерального продюсера ТРК «Студія «1+1», відомої журналістки Ольги Герасим’юк. «День» поставив пані Ользі декілька запитань, пов’язаних із цим рішенням.

— Якою була мотивація вашого рішення йти на вибори?

— Я не знаю, про яких «багатьох» тут йдеться. Може, варто запитати про це у мільйонів моїх глядачів і читачів, а не у авторів деяких «критик»? Просто вийти на вулицю міста чи від’їхати на пару десятків кілометрів від столиці й спитати, як люди мене сприймають. Мою щоденну діяльність ніхто справді не назве політикою у тому розумінні, в якому ви зараз про це питаєте. Але я знаю, що люди скажуть, — ми разом з ними, використовуючи ресурс телебачення і їхні громадянські можливості, стоїмо за права людини, за право кожного сказати свою правду, за право назвати речі своїми іменами, не боячись наслідків. Люди скажуть, скільки нам разом вдалося розплутати й зробити публічними злочинних схем, скількох у суспільстві вдалося підняти на допомогу тим, кому не могла допомогти, а то й відверто шкодила держава, скільком бідам вдалося разом запобігти. Я і моя команда довгими роками, незважаючи на режими, працюємо на створення реального громадянського суспільства. В ім’я цієї мети я стерплю всі дурні закиди, які часом чую на свою адресу від людей, що плутають, як я переконана, своє професійне призначення з простим доступом до медійних можливостей, а відтак зі спокусою писати все, що виводить рука, а не зважує мозок. Або все ж таки зважує, але лукавить. Не буду вдаватися в подальші подробиці, бо я і моя постійна команда завжди вважали за потрібне робити справу й не робити собі на цьому піару. Отже, несподіванки немає. Я ввійшла в п’ятірку, щоби продовжити цю роботу. Впевнена, що людям це потрібно. І мої амбіції обмежуються виключно цим мотивом. Ті, хто каже про своє здивування, або просто мало мене знають, або говорять не всю правду. Припускаю, дехто насторожений, чи не помилявся в тому, що мені нічого не треба, крім чесної професії, — цим кажу: дякую! І запевняю — нічого особистого, ви це побачите.

— Як ви суміщатимете участь у виборчій кампанії з роботою на телеканалі, де ви й так працюєте у двох ролях — телеведучої та генерального продюсера?

— Справа якраз у тому, наскільки вдалося за минулі чотири місяці відлагодити механізм, щоб він працював справно. Він зараз працює блискуче. Всі менеджери на своїх місцях. Нікому не потрібні підказки. Існують правила, права і обов’язки. Це видно по нашому ефіру. Це — запорука того, що все суміщається, якщо підходити до роботи професійно. Це непросто, але просто росте тільки трава.

— У зв’язку з вашим рішенням на вашу адресу можуть лунати звинувачення в заангажованості як журналіста та керівника каналу. Що ви маєте намір протиставити таким звинуваченням?

— Я нічого не збираюся протиставляти пустим звинуваченням. Будемо говорити лише про факти. Всі, хто закидатиме, муситиме ці факти пред’явити. А я гарантую, що їм це не вдасться. Каналом скоро буде оприлюднена чітка і ясна політика співпраці менеджменту і колективу, вона розробляється за спільною ініціативою. Ми продемонструємо порядність і чесність не за назвою, а за вчинками. Всі спроби підірвати нашу ходу в цьому напрямку дістануть відсіч.

— Як у цілому ви оцінюєте ефективність участі журналістів у політиці?

— Я оцінюю її, як уже казала, за фактом. Вона історично була різна і часом трагічна. Тому обов’язково повідомлю свою оцінку, як тільки буде що оцінювати.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати