Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні розпочинається футбольна вистава

10 червня, 00:00
Петро МАРУСЕНКО, «День»

Першу велику перемогу на чемпіонаті світу у Франції було отримано ще до того, як команди вийшли на поле. Новим президентом Міжнародної федерації футболу став 62-річний швейцарський економіст Зепп Блаттер, котрий змінив на цьому посту бразильця Жоао Авеланжа. 82-річний Авеланж був президентом ФІФА протягом 24 років, що склало 6 президентських термінів.

Головним конкурентом Блаттера був президент УЄФА швед Леннарт Йоханссон. Хоч Блаттер і не набрав у першому турі 2/3 голосів (111 проти 80 шведа), той відмовився від подальшої боротьби і зняв свою кандидатуру. Велику роль у виборі делегатів зіграла позиція Франції, що підтримала швейцарця. Після виборів задоволення ними висловили і президент Жак Ширак, і знаменитий Мішель Платіні, і тренер національної збірної Еме Жаке.

Віце-президента Федерації України Віктора Банникова і генерального секретаря Анатолія Попова, котрі брали участь у голосуванні, не вдалося розшукати та з’ясувати на чиїй же стороні були уподобання українців.

Але це було останнє, що відволікало мільярди болільників світу від подій на футбольному полі. Сьогодні о 18.30 за київським часом на зелений газон стадіону в передмісті Парижа Сен-Дені іспанський суддя Хосе-Мануель Гарсія Аранда виведе на поле збірні Бразилії й Шотландії.

З різними надіями гратимуть у Франції команди. Бразильці, французи, італійці, німці, англійці думають тільки про перемогу в чемпіонаті. Новачки — збірні Ямайки, Японії й Південної Африки будуть раді й виходу у другий етап чемпіонату.

А ми з легким смутком спостерігатимемо за грою, адже збірна України зупинилася буквально за крок від виходу до фіналу. Сподіваємося, що через чотири роки вона зробить цей крок!
 
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати