Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Від «понять» — до соціально відповідального бізнесу

Дніпропетровська область приєдналася до Глобального договору ООН
03 грудня, 00:00

Дніпропетровський губернатор Олександр Вілкул і голова обласної ради Євген Удод підписали листа про підтримку принципів Глобального договору ООН. Церемонія підписання й презентація відбулися в приміщенні облдержадміністрації за участю заступника директора Програми розвитку ООН в Україні Олени Панової, представників Дніпропетровської торговельно-промислової палати, Спілки промисловців і підприємців, місцевого бізнесу та громадських організацій.

«Сьогодні Дніпропетровщина приєдналася до ініціативи Глобального договору ООН. Обласна влада закликає бізнес області також активно приєднуватися до договору, оскільки його цілі — це той стандарт, який робить компанії нашого регіону соціально відповідальними», — зазначив губернатор О. Вілкул. Він підкреслив, що серед іншого це дотримання бізнесом прав людини, сприяння свободі об’єднань найнятих працівників, викорінювання дитячої й усіх форм примусової праці, ліквідація будь-якої форми дискримінації у сфері зайнятості та працевлаштування, а також запровадження екологічно безпечних технологій у виробництві. «Усе це в комплексі приведе до того, — сказав губернатор, — що дніпропетровський бізнес стане соціально відповідальнішим». Крім того, він вважає, що діалог між владою, бізнесом і суспільством стане відкритішим. Результатом підписання має стати створення місцевої мережі ініціативи Глобального договору в Дніпропетровській області як частини національної й усесвітньої мережі, до якої вже входять 7700 компаній різних країн практично всіх регіонів світу.

За словами директора Програми розвитку ООН в Україні Олени Панової, причина нинішньої економічної кризи в світовій економіці — це наслідок відсутності етики, цінностей і принципів сучасної моделі ведення бізнесу. «Тому в такий складний час підприємці мають переосмислити свою роль у суспільстві. Бізнес мусить зрозуміти, що інвестиції в соціальні й екологічні ініціативи не є тягарем, а є інвестицією у власний стійкий розвиток», — підкреслила О. Панова. Учасники заходу дізналися про соціальні ініціативи низки українських компаній, зокрема й з Дніпропетровська. У той же час, було зауважено, що Дніпропетровська область стала першим регіоном України, який приєднався до Глобального договору ООН.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати