Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Є Кравчуки, якi проти Кучми

«Гаранта» не вдалося вмовити піти на пенсію
23 вересня, 00:00

Незабаром квартет пікетуючих був оточений нарядами міліції, членами СДПУ(о) та короткостриженими спортивної статури хлопцями, які на цьому шоу репрезентували об'єднання «Злагода». Очолював «членів» «Злагоди» чоловік із рацією. Невдовзі «злагодчани», штовхаючись і копаючи у філейні місця учасників пікету, зуміли порвати один із плакатів. Та це на хлопців не подіяло. Вони дочекалися Леоніда Даниловича й підняли своє уціліле гасло якомога вище.

«Справжній мужик» помітив протестуючих і вирішивши, що найкращий захист — це напад, підійшов до них. Навколо Президента стояв почет, який очолили голова Львівської облдержадміністрації Степан Сенчук і начальник президентського прес-центру пан Мартиненко. «Це я — русифікатор?» — поцікавився пан Кучма у хлопців. Останні запевнили Президента, що саме він є русифікатором і було б набагато краще і для нього, і для людей, коли б Леонід Данилович пішов на пенсію і перестав мучити себе й оточуючих. Добродій Кучма з ними не погодився і зауважив, що про пенсію й не думає. Почувши крамольні висловлювання протестуючих, у розмову втрутився пан Мартиненко, який заявив: «Леоніде Даниловичу, не звертайте на них уваги, це — провокатори. Їм заплачено». Пан Кучма поцікавився, скільки саме заплатили четвірці за цей вияв антипрезидентських почуттів. На що почув відповідь від Ігоря Кравчука: «Більше ніж у команді Кучми, пане Президенте, нікому й ніде не платять». Ці слова ще раз переконали Леоніда Даниловича, що перед ним — вороги. «Так, це — провокатори», — прорік Президент і знервований невдалим діалогом, рушив до театру, де розповів присутнім, чому президентом потрібно обрати саме його.

Але на цьому влада не заспокоїлася. Перед пікетом поставили зелений мікроавтобус, а самих протестуючих накачані так звані «злагодівці», вишикувавшись «тевтонським клином», розбили на дві групи, порвали в них транспарант і створили штовханину, яка дуже нагадувала собою штовханину в регбі. На додаток біля пікетуючих з'явились хлопці з охорони Президента. На цьому акція протесту завершилася.

P.S. Цього ж дня львівські міліціонери затримали невідомого велосипедиста, котрий їздив центром Львова з транспарантом такого змісту «Жебраки й безробітні вітають свого Президента». Плакат порвали, а велосипедиста, не складаючи протоколу про затримання, відпустили.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати