Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

СУД ТА ДIЛО

19 січня, 00:00

Столиця готується до урочистостей

Поки Верховний Суд розглядає скаргу кандидата на посаду президента Віктора Януковича на рішення ЦВК про визнання Ющенка переможцем виборів, столична міськадміністрація зайнялася підготовкою столиці до урочистої інавгурації новообраного президента. Про це свідчить розпорядження Київміськадміністрації «Про підготовку та проведення урочистостей на майдані Незалежності», повідомляє Інтерфакс-Україна. Цим документом київська мерія зобов’язала кілька підприємств і організацій взяти участь у підготовці столиці до святкування з нагоди вступу на посаду новообраного голови держави.

Комунальному підприємству «Київміськоформлення» доручено святково оформити майдан Незалежності та вулицю Хрещатик, а також фасади Національної музичної академії ім. П. Чайковського, Міжнародного центру культури та мистецтв і готелю «Україна».

«Київенерго», «Київміськсвітло» і Київські кабельні мережі за заявкою організаторів повинні забезпечити електроенергією тимчасовий сценічний майданчик.

Київська міська філія компанії «Укртелеком» відповідатиме за радіотрансляцію урочистостей на Майдані та Хрещатику з 10.00 до 22.00 в день інавгурації.

Районні адміністрації та підприємства міста повинні потурбуватися про те, щоб у день проведення інавгурації на всіх будівлях і спорудах були встановлені державні прапори.

КМДА звернулася до Головного управління МВС і ДАІ Києва з проханням забезпечити на час святкових заходів охорону порядку та вільний проїзд транспорту зі сценічним обладнанням на майдан Незалежності й стоянки біля готелів «Козацький» і «Україна» на вулиці Городецького. Київська міліція також охоронятиме майданчик для феєрверку біля готелю «Україна».

Головному управлінню споживчого ринку та торгівлі наказано скоротити кількість торгових наметів на Хрещатику та майдані Незалежності до 19 січня, а комунальній корпорації «Київавтодор» разом із Шевченківською та Печерською райадміністраціями необхідно до цього ж часу прибрати територію майдану Незалежності, Хрещатику та прилеглих вулиць.

У день інавгурації в районі майдану Незалежності встановлять додаткові біотуалети — цим займеться райадміністрація спільно з «Київспецтрансом».

Крім того, київська мерія розпорядилася підготувати міський транспорт і машини «швидкої допомоги» для роботи в день інавгурації, оскільки очікується, що до столиці завітає значна кількість гостей.

Лідер блоку партій «Наша Україна» Віктор Ющенко та мер Києва Олександр Омельченко на зустрічі 15 січня обговорили проведення інавгурації Ющенка, після того як 10 січня на своєму засіданні Центрвиборчком визнав Ющенка переможцем виборів президента.

Сперечатися — до третейського суду

Минулого року в Україні було створено 28 постійно діючих третейських судів, із посиланням на в.о. міністра юстиції Олександра Лавріновича та прес-службу Мін’юсту повідомляє Інтерфакс-Україна. «Засновниками семи з них виступили всеукраїнські громадські об’єднання, 21 третейський суд створили громадські об’єднання місцевого статусу», — сказав О. Лавринович, візначивши при цьому, що така динаміка створення третейських судів «не дуже активна». Водночас виконуючий обов’язки міністра наголосив, що незабаром практика вирішення спорів через третейський суд буде поширена в усіх сферах життєдіяльності, а не лише в економічній, як тепер.

Зі слів О. Лавриновича, найбільша кількість постійно діючих третейських судів зареєстрована при регіональних торговельно-промислових палатах (9), а також при фондових і товарних біржах. Осереддям реєстрації третейських судів сьогодні є Київ і Київська область. Серед найактивніших регіонів із створення третейських судів — Дніпропетровський і Луганський, відзначив виконуючий обов’язки міністра.

Закон про реєстрацію третейських судів був затверджений Верховною Радою в травні 2004 року. Третейський суд є позасудовим правовим механізмом розгляду цивільних спорів і справ. Перший в Україні третейський суд був зареєстрований у вересні минулого року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати