Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iз другої спроби

На перших організаційних зборах 38 суддів Вищого антикорупційного суду обрали голову — 37-річну Олену ТАНАСЕВИЧ
07 травня, 19:31
ФОТО УНІАН

Вибори відбулися шляхом таємного голосування бюлетенями, пише BBC News Україна. Спочатку судді висунули трьох кандидатів на посаду голови: Олега Павлишина (набрав 14 голосів), Олену Танасевич (набрала 15 голосів) та Маркіяна Галабалу (набрав 9 голосів). Жоден з них не отримав більшості в 19 голосів, а тому оголосили другий тур. У другому раунді голосування Олена Танасевич набрала 16 голосів, а Олег Павлишин — 15, ще семеро не підтримали жодного кандидата.

Тож усю процедуру голосування з висуненням нових кандидатів розпочали знову. Під час нової процедури судді висунули на посаду голови всього дві кандидатури — ту саму Олену Танасевич, а також Ольгу Саландяк зі Жмеринки. Цього разу вже перше голосування виявило переможця — головою суду обрали Олену Танасевич. За неї проголосували 23 судді.

37-річна харків’янка Олена Танасевич (дівоче прізвище Немикіна) працювала суддею з 2012 року. Під час конкурсу до антикорупційного суду вона показала найкращий бал з усіх претендентів. Пані Танасевич народилась у 1982 році, а освіту здобувала спочатку в Харківському педагогічному університеті імені Сковороди, а потім у Харківській юридичній академії. З 2002 року працювала юристом, а потім помічником судді. До обрання у Вищий антикорупційний суд пані Танасевич працювала в Печенізькому районному суді Харківщини.

Вищий антикорупційний суд розглядатиме корупційні справи, які розслідує Національне антикорупційне бюро. Його робота може розпочатись уже найближчим часом. Їм передадуть понад 200 справ, які є в судах першої інстанції та в апеляції. Із 38 призначених людей 22 раніше працювали суддями, 13 — адвокатами, ще троє — науковці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати