Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«День» подовжив моє життя»

25 жовтня, 00:00

Шановна Ларисо Олексіївно!

Шановні співробітники газети «День»!

Усі ви для мене рідні, бо чотири роки мого життя, вже в похилому віці, я з вами співробітничаю. Надіслав вам більш як 200 листів, частка з них була надрукована. А це велике щастя, коли твої думки почули інші люди.

Я — лікар, тому знаю: ті ліки, що рекламуються як такі, що подовжують життя, — лише реклама. А будь- яка діяльність, яка захоплює людину, — дійсно подовжує її життя. Тому газета «День» подовжила моє життя, життя творче. Бо щоб надіслати вам листа на ту чи iншу тему, треба мати інформацію зі ЗМІ, тобто читати, слухати радіо, дивитися телебачення. Треба заглядати у словники, щось уточнюючи.

Газета «День» — патріотична, інтелектуальна. З її допомогою я останні півтора року пишу українською мовою, хоча практично в українській школі навчався лише три місяці, іще у 1929 році.

В останні місяці пишу вам менше, бо, здається, усі теми, які мене цікавлять, уже висвітлені. Почав писати відгук на соціологічні дослідження щодо вступу до ЄЕП, але професор Юрій Саєнко випередив мене і у «Дні» № 182 фактично піддав сумніву багато таких досліджень. Бо, як він пише, «перша заповідь соціолога — не запитуй про те, про що люди не знають». І дійсно, опитали 1200 людей — і роблять висновки з такого складного питання, як вступ України до ЄЕП. А чи опитували сільське населення, де немає телефонів? А чи опитували в усіх 25 регіонах України? А чи опитували людей різного віку, різних національностей? Бо йде підміна понять. Більшість зрозуміла так: хто за рівноправні відносини з народом Росії? А фактично треба ставити питання: хто за те, щоб російський капітал превалював в Україні (нещодавно на ТБ виступив Чубайс, який сказав, що хоче купити в Україні Обленерго). Розумні люди в Україні кажуть, що дати приватизувати, фактично, збирання грошей за електрику, газ, опалення, воду та інше, тим паче іноземцям, — нерозумно.

Вступ до ЄЕП підтримав той капітал України, який пов’язаний із Росією. Але чи дадуть цьому українському капіталу заробляти гроші більш потужні російські олігархи? Гадаю, що не дадуть.

Я щиро дякую Ларисі Олексіївні, колективу газети за те, що ви є, за те, що наполегливо, у складних умовах продовжуєте працювати на благо українського народу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати