Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Спогад про піаніно «Україна»

23 серпня, 14:15

Шановна редакціє! У числі № 86 за 23 травня 2013 року мою увагу привернула не стаття, а фото. На ньому можна побачити піаніно «Україна». Це піаніно випускала музична фабрика в Чернігові, за адресою: вул. Музична, 1. Та коли настала незалежність, цю фабрику зруйнували. Залишки піаніно вивезли в Бельгію.

Стільки пропало робочих місць. Чому? Хто зруйнував музфабрику?

На цьому інструменті, що на фото, навчались і навчаються донині тисячі дітей та дорослих. Ці піаніно були й у дитячих садках, й у школах, й у філармоніях, й у багатьох музичних закладах усієї України. Воно відіграло величезну роль у навчанні та пропаганді пісні.

І його немає.

А в Чернігові залишилася лише назва тролейбусної зупинки — «Музична фабрика». На цій фабриці були унікальні деревообробні верстати. Випускали й інше обладнання, не тільки піаніно, а й бандури, гітари, паркет художній, дитячі іграшки.

Якось на тролейбусній зупинці зовсім незнайомий чоловік розповідав, що він їздив в Іспанію за турпутівкою, і в тому ресторані, де вони харчувалися, побачив піаніно, схоже на наше, вітчизняного виробництва. Коли підняв кришку, то побачив напис «Україна»...

А ми розповідаємо, що наш товар був не конкурентоспроможний...

Віталій БАЖАН, Чернігів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати