Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Замість уславлення Разіна та Пугачова – вулиці Амосова й Ромоданова

13 липня, 12:18
МИКОЛА АМОСОВ

Степан Разін та Омелян Пугачов — досить зловісні постаті в історії. Прагнули до влади, але бандитськими методами, розбурхуючи руйнівні інстинкти російських натовпів.

Проте після Жовтня їхні прізвища перетворилися на символи революційності. Тож і в Києві існували узвіз Степана Разіна та вулиця Пугачова на Лук’янівці.

Щодо разінського увічнення, то поява замість цих кварталів вулиці Миколи Амосова — створювача української хірургії серця, все поставила, як то кажуть, на свої місця. Маршрутки прямують до Інституту імені Амосова вулицею Амосова.

Й ось нещодавно, ініціативними зусиллями Віталія Цимбалюка, президента НАМН України, відомого вченого-нейрохірурга, замість Пугачовського знаку з’явилася вулиця Андрія Ромоданова.

— Андрій Петрович Ромоданов — талановитий фахівець в усіх розділах хірургії мозку, тривалий час директор Інституту нейрохірургії, що носить його ім’я, уродженець Лубен, доблесний захисник Вітчизни, академік, — каже Віталій Цимбалюк, — прямував до закладу, якому віддавав життя і серце, майже щоранку пішки трохи іншими, більш зручними маршрутами, здебільшого зазвичай Лермонтовською...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати