Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Знімаємо порчу» разом

Із «Днем» ми виховуємо вільного громадянина України
28 травня, 19:17
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Шановна редакція газети «День»!

Вас вітає колектив Щорської центральної бібліотеки імені 40-річчя Перемоги. На сьогодні, за постановою влади, зі своєї назви ми теж маємо зняти «порчу». Це можна зробити доволі швидко, хоч вона ніколи не заважала нам бути однією з кращих бібліотек Чернігівщини. А ось із душею людини набагато складніше, особливо коли говоримо про справжні цінності життя, а в дійсності зовсім інші пріоритети успішності.

Ми постійно розповідаємо нашим користувачам про визначних українців, серед яких і Ярослав Мудрий, про історію України та рідного краю, різним періодам якої присвячена низка видань бібліотеки, зокрема «У плині часу», «Моє коріння тут, у цьому краї», «Храми землі Щорської», «Спогадів біль невгасимий», «Рух за перебудову на Щорсівщині», «Знані люди Щорсівщини», «Щорсівщина: туристичний калейдоскоп». Бо людина без історичної пам’яті — перекотиполе, підвладне різним віянням.

Ми підтримали громадського активіста, нашого читача і шанувальника газети «День» Павла Семененка в реалізації його власного проекту «Найцінніший скарб людини — життя». У читальній залі центральної бібліотеки оформлена виставка-інсталяція, яка розкриває бачення автором основних складових життя людини, серед яких головне — реалізація здібностей, знань і умінь заради повноцінного земного життя у сім’ї, трудовому колективі, територіальній громаді. Представлений «Символ триєдиних основ людського і земного найціннішого скарбу — життя!», розроблений і виготовлений автором та скринька для зворотного зв’язку.

Прикладом героїзму заради України та основою патріотичного виховання підростаючого покоління є розповіді бібліотекарів про наших земляків у зоні АТО, про волонтерство, надання допомоги воїнам та переселенцям. Загальна біда згуртовує наших земляків і знімає небажані впливи.

Одним із головних своїх завдань вважаємо формування поваги до рідної мови, гарного володіння нею. За наших умов це можливо найперше через українську книжку, але вона майже недоступна: кошти обмежені, а вартість книжок тільки зростає. Натомість дуже радіємо, що ті книжки, які ми змогли придбати, залюбки читаються і читачі просять нових, якраз українських авторів та українською мовою. І це в нашому прикордонному місті!

Цього року, на жаль, ми не змогли передплатити «День» через відсутність коштів. Проте наш читач регулярно приносить нам вашу газету для ознайомлення і ксерокопії цікавих для бібліотеки матеріалів.

Успіхів газеті «День» у її починаннях! Разом ми робимо спільну працю — ростимо вільного громадянина України.

Ніна МОКРОСНОП, директор Щорської ЦБ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати