Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Поцілунок - це мистецтво

14 листопада, 00:00

Якщо запитати в людей, які є поцілунки, то більшість, напевно, назве два: легкий поцілунок у щоку і палкий поцілунок закоханих, які іноді використовують язик. Усе це легко запам`ятати й, можливо, цього досить для більшості людей. Утім, все-таки цікаво знати: скільки різновидів поцілунків потрібно людині?

25 - вважає професор Вільям Кейн, який так захопився цим предметом, що навіть написав книгу "Мистецтво поцілунку". Він також читає лекції з такого інтимного питання, роз`їжджаючи по всій Америці. Вперше Кейн виявив інтерес до поцілунків ще підлітком, коли кохана студентка поскаржилася, що він, цілуючи її, ніколи не заплющує очей. Зазнавши приниження, Кейн помчався до бібліотеки, щоби знайти книгу, де буде розтлумачено, як це робити належним чином. На жаль, такої книги не виявилося. Отож, їхні взаємини на цьому й закінчилися, але не Кейнове захоплення цим предметом. Відтак впродовж багатьох років він нагромадив величезну кількість інформації про поцілунки. Нині Кейн навіть відкрив власну сторінку на Інтернеті. З моменту її встановлення тисячі людей повідомили професора про свої найулюбленіші поцілунки.

44-річний професор Кейн, який і досі неодружений (він ніяк не може забути коханої, що скритикувала його поцілунок), став національним експериментом у цій галузі. Нині він багато подорожує, читаючи лекції в коледжах, на яких пари демонструють віднайдені ним види поцілунків. Не має потреби говорити, що під час його виступів у залі яблуку ніде впасти. "Перш за все я зрозумів, що дві третини людей уважають, що не треба цілуватися з відкритими очима, бо це руйнує романтичність", - каже він. "Моя колишня кохана цілком мала рацію". Кейн також з`ясував деякі цікаві факти про відмінність статей. Приміром, жінки в десять разів більше ніж чоловіки люблять, коли їх цілують у шию та вуха, а чоловіки більше ніж жінки насолоджуються французькими поцілунками. Вже на першому побаченні чоловіки цілуючись використовують свій язик, хоча 50% жінок відчувають до цього відразу, бо вважають це дуже настирливим", - пояснює Кейн. До речі більшості жінок також подобається, коли чоловіки чи коханці цілують їх довше.

У своїй книзі професор Кейн змальовує 25 різновидів поцілунку, починаючи від делікатного "метелика", при якому вії пурхотять, торкаючись щоки партнера, до відверто болючого поцілунку. Він описує як тубільці з островів Тробріанд Папуа - Нова Гвінея стають колінами на мат, кусають одне одному губи, допоки ті не кровоточать, виривають пасма волосся, доводячи себе до нестями.

Якщо говорити про виявлення почуття кохання, включаючи поцілунки, то італійці, греки й іспанці випереджають британців. Проте останні не пасуть задніх. Це прерогатива Японії та Китаю, де здебільше заборонено цілуватися на публіці. До речі, Кейну найбільше подобається найпопулярніший серед американських підлітків поцілунок: смоктання губ. Один партнер смокче верхню губу іншого, а той тим часом - нижню губу першого. А для того, щоб це виходило по-справжньому сексуально, то це слід робити короткими інтервалами, а потім партнери міняються ролями.

Здавалося, що ці навички мав надавати перевагу Кейнові, проте він визнає, що, написавши цю книгу, зробив найбільшу помилку в своєму житті. "Я зовсім зруйнував своє любовне життя, - зітхає професор. - Кожного разу, коли я зустрічаю нову жінку, та гадає, що я вмію чудово цілуватися. Тим часом я нервуюсь і через те не завжди виправдовую її сподівання".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати