Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Байкери? Ні — «чумаки»

Уже вдруге в Чечельнику, що на Вінниччині, відбувся «Чечельбайкрокфест»
24 травня, 00:00
ФОТО ОЛЕГА НИЧА

Один із організаторів зльоту байкер Юрій ЛУКАНОВ стверджує: «Байкерський рух в Україні має свою довгу історію. Знаєте, як колись називали байкерів? Чумаками! Чумакування як професія в Чечельнику дожила до 70 років минулого століття (це підтверджує і світлина, зроблена в ті часи на одній із вулиць райцентру). Тому не могло бути кращого місця, ніж Чечельник, для проведення зльоту». Павло ЩИПІН, співорганізатор «Чечельбайкрокфесту», додає: «Потрібно з’ясувати різницю між байкером і простим мотоциклістом. Для останніх мотоцикл — це лише транспортний засіб, який ще використовують для того, щоб щось привезти чи відвезти. А байкерський рух — це спосіб життя. Байкер — людина, яка живе дорогою, для якої мотоцикл (байк) — невід’ємна частина сутності. Байкер — не одинак, він постійно потребує спілкування з такими ж одержимими, прагне драйву та екстриму, незалежно від витрат, яких потребує утримання байка».

Саме такі люди приїхали в Чечельник із різних районів Вінницької, Київської, Кіровоградської, Донецької, Черкаської, Одеської та інших областей, а також із Молдови. І звісно ж, вивели своїх залізних коней. Ці люди різні за фахом і місцем проживання, але всіх єднає неповторний байкерський дух.

У таких районах, як Чечельницький, для молоді та інших категорій населення не такий уже й великий вибір занять. І одне із завдань байкерів — показати, що можна знайти собі захоплення для душі. І вільний час провести з користю для себе, а не тільки в різних забігайлівках та пивницях.

Під час байкерського зльоту його учасники колоною проїхали з Чечельника до Ольгополя, де їх гостинно зустрів керівник місцевої агрофірми Павло Каленич (до речі, він також надав байкерам посильну фінансову допомогу). Основні ж урочистості відбувалися в районному центрі, на стадіоні, де зібралося чимало глядачів. У програмі свята були виступи рок-гуртів із Молдови, Донецька, окрасою стали пісні й композиції у виконанні київського гурту «Вперше чую» з елементами українського фолку, фанку та регі. Нові види спорту, які не входять до олімпійської програми, неабияк розвеселили гостей свята. Де ще можна стати свідком конкурсу найповільнішої їзди на мотоциклі, метання шини або мотоциклетного двигуна?

Мабуть, уміння залишатись дітьми, незважаючи на поважний вік і суворе екіпірування, теж є тим, що відрізняє байкерів від інших людей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати